Američki glumac Alec Baldwin (65) u listopadu 2021. je na setu filma 'Rust' upucao snimateljicu Halynu Hutchins. On je negirao da je povukao okidač pištolja kojim je ona upucana, iako stručnjaci za oružje tvrde kako je to nemoguće i da je okidač 'morao povući'.

Alec Baldwin
YouTube 

Sad je došlo novo izvješće, koje su napisali stručnjaci Lucien i Mike Haag te su ga predali tužiteljima u Novom Meksiku, navodi Daily Mail. Još je neizvjesno hoće li podnijeti novu optužnicu protiv Aleca zbog tih novih saznanja. 

Alec Baldwin
Profimedia 

'Iako Alec Baldwin opetovano poriče da je povukao okidač, s obzirom na testove, nalaze i zapažanja o kojima izvještavamo, okidač je morao biti povučen ili barem pritisnut dovoljno jako da oslobodi potpuno napet ili uvučen čekić revolvera', stoji u izvješću o oružju.

Alec Baldwin optužen je za ubojstvo iz nehaja
Profimedia 

Baldwin je na snimanju spomenutog vesterna vježbao scenu s revolverom i 'opalio' pravi metak u snimateljicu koja je preminula. Ranio je i redatelja Joela Souza. Zanijekao je odgovornost za ubojstvo i rekao kako su drugi na setu trebali osigurati da u pištolju nema pravih metaka, kako inače bude na snimanju filmova. Otkad se tragedija dogodila, smršavio je i izgleda gore no ikad. 

Podsjetimo, prvi asistent redatelja filma, Dave Halls (63), osuđen je u ožujku na šest mjeseci uvjetne i to je bila prva osuđujuća presuda u tom slučaju. Izrečena mu je kazna zbog nemarnog korištenja vatrenog oružja, jer je Halls trebao provjeriti je li u pištolju lažni metak prije nego ga je pružio Alecu. 

'Strašan zločin. Takvo što se ne smije događati na snimanju filmova', složni su bili pratitelji kada se prije dvije godine dogodila tragedija. 

Kako je došlo do propasti Aleca Baldwina pogledajte u galeriji: 

Profimedia Kako je propao Alec Baldwin?