Ikona sapunice 'Knots Landing' Joan Van Ark čak se tri godine skrivala od javnosti. Snimljena je prošle godine u Los Angelesu, dok je po gradu obavljala razne obveze, a sve o čemu se tada pričalo je njeno izoperirano lice. Ona nije jedini primjer zastrašujuće transformacije.

Danas 79-godišnja glumica uživala je u plodnoj TV i filmskoj karijeri koja je započela prije 55 godina s nizom hitova kao što su 'Frogs' (1972), 'My First Love' (1988), 'The Last Dinosaur' (1977), 'Shakedown on the Sunset Strip' (1988) i 'Tainted Blood' (1993).

Joan Van Ark
- / Coleman-Rayner / Profimedia 

Ipak, najpoznatija je po svojoj ulozi Valene Ewing, koja se pojavila u 'Dallasu' 1978., a zatim osvanula u spinoffu 'Knots Landing' sljedeće godine.

Na kraju se pojavila u 327 epizoda 'Knots Landinga' tijekom 14 godina.

joan van ark
American International Pictures / Christophel Collection / Profimedia 

Daleko od kamera Joan je živjela jako povučeno, uživajući u braku s TV reporterom Johnom Marshallom, s kojim je u braku 56 godina.

Proteklih je godina nekoliko puta posuđivala glas za epizodne uloge u TV serijama 'Curious George' (2021) i 'Doom Patrol' (2019). Zadnji put se na malim ekranima pojavila 2017. godine u filmu 'Psycho Wedding Crasher'.