Oči cijeloga svijeta bile su uprte u princa Charlesa i Lady Dianu na dan njihova vjenčanja, 29. srpnja 1981. godine. Ceremonija se prenosila na televiziji, a sve su u mentalnoj ustanovi pratile i prve sestrične kraljice Elizabete II. Medicinska sestra koja je u to vrijeme radila i brinula o njima, pomislila je kako su i njih dvije trebale biti tamo, da su dobrog zdravlja. 

Kraljica Elizabeta II. ima tajnu dugovječnosti
Profimedia 

Sjedile su u bezličnim i širokim haljinama i nisu ništa pričale, ali su bile uzbuđene. Katherine i Nerissa Bowes-Lyon bile su kćeri ujaka kraljice Elizabete II., a od 1941. su bile u mentalnoj ustanovi u Londonu, piše Stil

Kraljica Elizabeta II. skrivala je svoje sestrične Nerissu i Katherine
Profimedia 

Javnost za njih nije znala godinama i to zato što se tada smatralo kako su djeca s poremećajem u razvoju 'kazna za grijehe'. Obitelj ih je potpuno odbacila još kao djevojčice. Za njih se doznalo nakon smrti Nerisse 1986. godine i bio je to veliki udarac na Buckinghamsku palaču. Imala je 67 godina. Zbog toga je 2011. snimljen dokumentarac, a sve se spominje i u seriji 'Kruna' na Netflixu. Navodno je kraljičina sestra, princeza Margaret, doznala za sestrične koje su zatvorene u mentalnu ustanovu.  

Kraljica Elizabeta II. i princeza Eugenie
Profimedia 

Medicinski radnici pričali su kako su se Katherine i Nerissa znale odmah ustati čim bi na televiziji vidjele kraljicu te bi joj se klanjale. Nisu imale svoju odjeću nego su nosile haljine koje bi ustanova dobila na poklon. Bile su zanemarene pa javnost nije znala za njih jer je svima rečeno da su preminule. Nerissa je zakopana samo s križem na kojem je pisalo njezino ime, a onda su joj kasnije podigli nadgrobni spomenik. 

Kraljica Elizabeta II. skrivala je svoje sestrične Nerissu i Katherine
Profimedia 

Katherine je doživjela 87. i preminula 2014., a ne zna se što je bilo s njom nakon što je ustanova prestala raditi. Naime, dom je zatvoren 1997. zbog, kako se navodi, manjka radnika, ali i zlostavljanja štićenika. 

Više o životu kraljice Elizabete II., pogledajte u galeriji: 

Profimedia Kraljica Elizabeta II.