Britanski kralj Charles III. najdulje je čekao na tron u povijesti monarhije stare tisuću godina. Čak 70 godina je prošlo dok je kruna kralja završila na njegovoj glavi. Idući na redu za tron je princ William (41), a njegova supruga Kate Middleton (41) tada će postati kraljica.

Kralj Charles pozirao s nasljednicima
Instagram 

Kada je 2011. izgovorila sudbonosno 'da' pred milijunima diljem svijeta koji su njihovo vjenčanje pratili ispred malih ekrana, znala je da je čeka velika uloga u životu. Ne samo da će se pratiti svaki njezin korak, već ni njezina djeca neće imati svakidašnje i opušteno djetinjstvo, a pogotovo ne budućnost jer će prvorođeno dijete jednog dana postati kraljem ili kraljicom.

Princ Harry bio je kum na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton
Profimedia 

Kate je pratila pravila dvora, rijetko ih je kršila, a čak i kad bi to učinila, javnost joj nije zamjerala već su to smatrali simpatičnim trenutkom. 

Kako su svojedobno rekli dobro upućeni izvori s dvora, Kate je najbolja stvar koja se mogla dogoditi kraljevskoj obitelji. Vjerojatno će joj biti teško nositi se s raznim problemima koje je čekaju kada dođe na prijestolje, ali stručnjaci za kraljevsku obitelj smatraju da će se u svemu snaći. Vole je sve generacije, super se snašla u dosadašnjim ulogama, ne dopušta da je ostali članovi zafrkavaju, ali postoji nešto što je muči i na čemu će morati poraditi prije nego postane kraljica. 

Prehrana Kate Middleton
James Manning / PA Images / Profimedia 

Ima problem s javnim govorima jer osjeća veliku tremu, piše portal MyLondon. Otkrila je to novinarka Ashley Pearson u dokumentarcu 'Princess Catherine - A Queen in Waiting'. 

Kate Middleton i princ William
Profimedia 

'Kate nije mogla reći više od četiri ili pet riječi, a da ne pogleda svoje bilješke da zna što slijedi. Za svoj prvi govor, koji je održala kao vojvotkinja, dobila je mnogo kritika u tisku', rekla je novinarka.

Kate Middleton
Profimedia 

Život na britanskom dvoru podrazumijeva i brojna ograničenja, a upravo s tim su se borile Lady Di i Meghan Markle, ali ne i Kate.

Supruga princa Williama bespogovorno se pridržava kraljevskih pravila pa tako i ograničenja u prehrani. Tako joj je, prema riječima bivšeg dvorskog kuhara Darrena McGradyja, bilo zabranjeno jesti krumpire, rižu ili tjesteninu za večeru. Kao što je poznato, to je glavni obrok u danu, a kako kraljica Elizabeta II. nije voljela ugljikohidrate, oni se nikada nisu služili ostalim članovima kraljevske obitelji. Nije poznato li se pravilo promijenilo nakon kraljičine smrti u rujnu 2022. godine.

Kraljica Elizabeta II. i Kate Middleton
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Također, zabranjeno im je jesti bilo kakvu rizičnu hranu kada su u javnim posjetima. U takve namirnice spadaju, primjerice, školjke koje vrlo lako mogu uzrokovati trovanje.