Život na britanskom dvoru podrazumijeva i brojna ograničenja, a upravo s tim su se borile Lady Di i Meghan Markle, ali ne i Kate Middleton.

Supruga princa Williama bespogovorno se pridržava kraljevskih pravila pa tako i ograničenja u prehrani. Tako joj je, prema riječima bivšeg dvorskog kuhara Darrena McGradyja, bilo zabranjeno jesti krumpire, rižu ili tjesteninu za večeru. Kao što je poznato, to je glavni obrok u danu, a kako kraljica Elizabeta II. nije voljela ugljikohidrate, oni se nikada nisu služili ostalim članovima kraljevske obitelji. Nije poznato li se pravilo promijenilo nakon kraljičine smrti u rujnu 2022. godine.

Prehrana Kate Middleton
James Manning / PA Images / Profimedia 

Također, zabranjeno im je jesti bilo kakvu rizičnu hranu kada su u javnim posjetima. U takve namirnice spadaju, primjerice, školjke koje vrlo lako mogu uzrokovati trovanje.

No, ono što je prijašnjim šogoricama na britanskom dvoru posebno teško padalo su duge kraljevske večeri. Naime, nitko nije smio otići na počinak prije same kraljice Elizabete II., a princeza Diana je to jako teško podnosila. Ipak, još nitko nije čuo da se buduća kraljica Kate žali na to.

Kate Middleton i princ William imaju striktnu prehranu
Profimedia 

Popis zabrana ne završava 'starinskim' ograničenjima već se nadopunjuje u skladu s modernim načinom života. Tako, primjerice, članovi obitelji ne smiju fotografirati selfieje jer se smatra da bi s javnošću trebali komunicirati uglavnom izravnim kontaktom, a ne 'paradiranjem' po društvenim mrežama.

Stoga na službenom Instagram profilu vojvode i vojvotkinje od Cambridgea nećete vidjeti nijedan njihov selfie. Naprotiv, Kate je izvrsna fotografkinja pa svi uživaju u njezinim izvanrednim portretima djece - princa Georgea, princeze Charlotte i malenog Louisa.