Borna Kotromanić bila je samo jedna od brojnih uzvanica koji su sinoć pogledali ekskluzivnu reviju modnog brenda Boudoir u suradnji s magazinom Story. U raskošnu dvoranu Novinarskog doma u Zagrebu jedva su stali svi koji su željeli provjeriti što su to sestre Martina Čičko Karapetrić i Morana Tomašević ovog puta osmislile.

'Volim Boudoir zato što one vole boje, pozitivu, ženstvenost, ružičasto, roza, think pink uglavnom i to mi je super, to nas zapravo spaja', kazala nam je Borna Kotromanić.

Story x Boudoir - web_RG (151).JPG
Robert Gašpert 

Vrijeme je blagdana i svi smo već krenuli s pripremama za veliko slavlje koje sa sobom nosi Božić. No svatko od nas ima drugačiju interpretaciju Božića, pa tako i Borna.

'Kod mene je uvijek fokus na stolu, tu se uvijek potrudim, ali moram razočarati sve kada kažem da ne kitim bor. Nekako mi je to dosadilo, dok sam bila dijete u Dalmaciji gdje se malo toga događalo, kićenje stola je baš bio neki događaj. Uvijek bi se tradicionalno kitilo na Badnju večer, pa odlazak na polnoćku, u tom nekom svijetlu tradicije, to je imalo svoju ljepotu.

Borna Kotromanić
Robert Gašpert 

U kontekstu ovog komercijalizma gdje se te forsira iz godine u godinu i po dva-tri mjeseca ranije, da se više toga kupi i mijenja, mislim da je to poprimilo jednu dimenziju, koja mene ne veseli. Stvorilo se jedno kolektivno ludilo u kojem ne žellim sudjelovati. Još kada su moji dečki bili mlađi i kada sam imalao puno idealiziraniju verziju života, to sam još i radila, ali sam se od te percepcije odvojila', kazala nam je Borna.

Inače, Borna je prije nekoliko mjeseci postala baka. Naime, njen sin Luka Rajić kojeg je dobila u braku s poduzetnikom Lukom Rajićem, dobio je sina, a i on se zove- Luka Rajić.

Borna Kotromanić u plavoj haljini
Luka Stanzl/PIXSELL 

'Unučić ima turbo mamu i zbilja me oduševljava koliko je kompetentna i predana, tako da se ja podružim s unučićem recimo dva puta tjedno. Obožavam ga, predivan je i uživam s njime. Nije još uvijek toliko došla do izražaja moja uloga bake jer je premali, to ćemo tek vidjeti. No onaj tko je moj, ja ga sigurno obasipam ljubavlju i pažnjom, to je sigurno jedna osnovna crta mene, ali znam ja njih dovesti i u red kad treba.

Nije mi čak čudno biti baka, to je relativan pojam. Kad se prevede značenje s engleskog jezika, baka ispada 'velika majka' i to mi je super. A kod Slavena je to kao 'baba - praktički stara žena', u tom kontekstu se ne identificiram s tom riječju. Ja za sve imam svoju interpretaciju. Primjerice, moj otac je u 72. godini postao otac nakon što je četiri puta bio djeda; to ide u prilog činjenici da je u mojoj obitelji sve relativno', zaključila je Borna.

Modno događanje Boudoir x Story Fashion Show podržali su generalni partner Lancôme i partneri L&Adria, The Cookie Factory, IRIS MBM Vrtni centar, Remington PROluxe You®, kutjevačka vinarija Galić i PPD Global – vodeća distribucija alkoholnih pića i illy kave.