Nakon tridesete vrlo je teško održati liniju, a mnoge žene tada isprobavaju različite dijete. No da rigorozne dijete nisu dugoročno rješenje, znaju i naše poznate dame koje i u pedesetima izgledaju sjajno. Ovih pet dama usvojile su zdrave životne navike na vrijeme i baš zbog toga i u šestom desetljeću izgledaju senzacionalno.

Nina Badrić

Nina Badrić
Instagram 

Nina Badrić nedavno je proslavila 51. rođendan, a svoj mladolik izgled i vitku figuru duguje velikoj promjeni na koju je inspirirao Novak Đoković. Naime, ona je prije više od dvije godine izbacila iz prehrane namirnice životinjskog porijekla, a ponekad pojede malo ribe.

'Od kada se ovako hranim, moje tijelo je u balansu, koža i kosa su sjajni, a snage i energije imam milijun puta više u odnosu na sve prijašnje godine kada nisam razmišljala toliko koje namirnice unosim u sebe. Pratila sam dugo način ishrane Novaka Đokovića i mnogih meni bliskih ljudi koji se tako hrane godinama i zaista sve ima smisla. Moja snaga se ustostručila. I duh i tijelo.

Osjećam se odlično, poletno, bistro, snažno i svakome preporučujem da zdravom ishranom diže svoj imunitet, a samim time kilogrami se tope. Ova promjena je način života, a ne jednokratna dijeta, a benefiti ovakve ishrane su zaista nesagledivi za naše zdravlje i život', poručila je Nina uz jednu objavu na Instagramu.

Severina

Severina
Igor Šoban/PIXSELL 

Severina i danas ima istu težinu kao i u mlađim godinama, a to je 55 kilograma za njezinih 170 cm visine. Nosi broj 36, a mjere su joj 95-61-95. No, dobro tijelo duguje navikama kojih se morate pridržavati godinama, a saznali smo i primjer njezina jelovnika.

Za doručak pojede tri jaja, za ručak riblji file, a za večeru voće. Omiljeno jelo joj je sushi, a jednom je prilikom otkrila naviku koje se redovito pridržava godinama. Nakon buđenja uvijek popije smoothie od sezonskog voća i povrća. Ovaj joj napitak daje puno snage, ali i ne osjeća glad.

'Mrkva, cikla, maline, jagode, borovnice, kupine, ponekad pomiješane s bademovim mlijekom. Ponekad dodam malo banane za gustoću, ali može biti dobro i bez banane', otkrila je jednom prilikom.

Ecija Ojdanić

Ecija Ojdanić o 50. rođendanu u novom broju Storyja
Robert Gašpert 

Jedna od najfit Hrvatica svakako je glumica Ecija Ojdanić koja je u lipnju proslavila jubilarni 50. rođendan. Sama će reći da tome najviše zahvaljuje svojoj strasti prema trčanju, no spretna Splićanka ovaj put otkriva što joj je još poboljšalo zdravlje i kondiciju, te dalo onaj zarazni osjećaj sreće.

'Volim kuhati, i mislim da je to važno za cijelu obitelj. Po meni se preko kuhanja i hrane prenosi ljubav i briga za sve članove obitelji. Suprug mi uskače tu i tamo, ali zaista se trrudim sama pripremati obroke, makar i dan ranije. Jedem dosta voća i povrća, što manje mesa, pogotovo crvenog, više ribe. Uvijek se vraćam sirovoj prehrani jer neobrađena hrana ima najviše zdravih nutrijenata. Velika učiteljica mi je Tina Uglješić, ima fantastičan blog 'Zelenarium' kojim jako lijepo prenosi važnost ove prehrane', otkriva.

Borna Kotromanić

Borna Kotromanić na Story Summer Partyju 2023.
Robert Gašpert 

Borna Kotromanić (52) poznata je po zdravom načinu života, a u posljednje vrijeme učestalije govori o svemu što je dobro za tijelo, duh, ali i okoliš. Borna redovito posti i to je svakako jedan od elemenata koji ju čini tako vitkom.

'Postim od svoje 25 godine, naime od tada, zbog brige za vlastito zdravlje i tada pogotovo kao mlada mama, započinjem istraživati nutricionističke zakonitosti, unosa, i kombiniranja namirnica, metaboličke procese i naravno već tada kroz stručnu literaturu otkrivam čudotvorne koristi posta, pročišćenje duha i tijela i dovođenja u ravnotežu svih tjelesnih funkcija, jedno drevno ali uvijek moćno temeljito resetiranje', kazala nam je Borna.

Svojedobno je progovorila i o prelasku na veganstvo.'Veganstvo da, sve mu se više priklanjam, ne iz ljubavi prema životinjama, iako ih volim, već iz ljubavi prema sebi, kako bih čim manje nepotrebno opterećivala svoje tijelo i organe, teško probavljivom hranom sa štetnim dodacima. Uglavnom svježa hrana, voće, povrće i žitarice', kazala je Borna.

Vanna

Ivana Vrdoljak Vanna na Porinu 2023.
Matija Habljak/PIXSELL 

Vanna (52) je jedna od naših najuspješnijih pjevačica, a već godinama održava vitku liniju i ima gotovo jednak broj kilograma, a svojedobno je otkrila i nekoliko trikova koji ju čine vitkom.

'Volim kupovati na tržnicama, ali ne subotom kada je to društveni događaj. Otkada imam obitelj, a to je već više od 18 godina, moja svakodnevica je nabavljanje i kuhanje. Nikada to nisam prepustila nikom drugom. S vremenom sam to i zavoljela, pa mogu reći da često uživam u kuhanju', kazala je Vanna za Ordinacija.hr

Otkrila je i da su neke od njezinih omiljenih zdravih namirnica lanene sjemenke, brokula, agavini zaslađivači, integralni kruh i bundeva. Obožava ribu, ali i čašu dobrog crnog ili bijelog vina.