Marko Vargek je već 17 godina na RTL-u, a prije nekoliko mjeseci postao je novi urednik RTL Sporta. To je bio prirodan slijed, kaže, i puno mu znači jer iako je to velika odgovornost, ujedno je i prilika da ostavi svoj potpis i nešto iza sebe. Europsko prvenstvo u rukometu kreće 10. siječnja pa smo popričali s Markom o svemu što pripremaju gledateljima, a dotaknuli smo se i privatnog života te veze s glumicom i redateljicom Arijom Rizvić. Vargek je i ujedno voditelj emisije 'Vrijeme je za rukomet', koja kreće u petak, 12. siječnja od 19.45, uoči utakmice Hrvatske i Španjolske. 

Marko Vargek.jpg
RTL 

Koliko Vam na novoj funkciji pomaže činjenica da ste godinama radili kao reporter pa imate puno iskustva na toj poziciji? Sad vas mlađi/neiskusni novinari neće moći 'prevariti' i reći da se do neke informacije ne može doći na terenu jer vrlo dobro znate kako sve funkcionira.

Haha, iskustvo pomaže ali kod nas nema tih sitnih „prevara“ jer naša ekipa s Filipom Brkićem, Ines Godom Forjan, Ivonom Hemen, Donnom Dianom Prćić i Borisom Jovičićem funkcionira kao švicarski sat.

Marko Vargek, Niksa Kaleb, Maja Ostro Flis, Jakov Gojun, Ines Goda Forjan, Goran Sprem i Filip Brkic.jpg
RTL 

Siječanj je već 11 godina na RTL-u rezerviran za europska i svjetska rukometna prvenstva, a ove godine se održava u Njemačkoj. Govori se o velikom broju hrvatskih navijača na tribinama, mislite li da će se uspjeti napraviti atmosfera kao da igraju na domaćem terenu?

Mislim da će dvorane gorjeti, ulaznica za prvi krug više nema! Sjetimo se samo što je reprezentaciji značila podrška s tribina - u Beču 2020. godine kada je reprezentacija stigla do finala Europskog prvenstva. Bit će to zagrijavanje za nogometni Euro, Hrvatska na krilima navijača može napraviti dobar rezultat!

Goran Sprem, Jakov Gojun i Marko Vargek.jpg
RTL 

U emisiji 'Vrijeme je za rukomet' ćemo od 10. do 28. siječnja uz Vas gledati i stručnog komentatora Gorana Šprema, ali i rukometaša Jakova Gojuna. Hologram je oduševio javnost, kakve sve sadržaje pripremate ove godine?

Meni je najbitnije da mi u studiju budemo kao obitelj i da se to vidi na ekranu. Da bude opušteno, da zadirkujemo jedni druge, da se šalimo na vlastiti račun, da zabavimo gledatelje i pritom budemo stručni. Da ljudi znaju kada upale Vrijeme je za rukomet da ih čeka dobro ugrijavanje za utakmicu.

Marko Vargek (2).jpg
RTL 

Jeste li praznovjerni? Imate li neki ritual koji napravite prije emisija općenito, a pogotovo u vrijeme nogometnih ili rukometnih utakmica?

Nemam rituale, skupimo se svi, damo si ruke – i krećemo.

U sretnoj ste vezi s glumicom i redateljicom Arijom Rizvić. Čime Vas uvijek uspije iznenaditi i izmamiti osmijeh na lice?

Uspije me iznenaditi koliko je talentirana za mnoge različite poslove i žanrove. Režirati uspješnu predstavu u zagrebačkom HNK s prvacima tog kazališta ili ostvariti urnebesnu ulogu Kristine u San snova – ona uspije u svemu. Velika profesionalka.

Arija Rizvić, Marko Vargek
Robert Gašpert 

Osim što je talentirana za glumu i režiju, odlično i pjeva. Jeste li uočili još neke njezine skrivene talente koje vješto skriva od javnosti?

E da pjevanje, to nisam spomenuo prethodnom odgovoru. Tu je isto pobijedila (smijeh). Možda ples…

Arija Rizvić i Marko Vargek na proslavi njenog 29. rođendana
Instagram 

Kako volite provoditi slobodno vrijeme kada ne radite? Je li i tada sport u nekom obliku uključen?

Sport je uvijek uključen jer to mi daje balans. Nogomet dvaput tjedno - između teretana, sauna, meditacija. Sport je po meni ključan jer te čini spremnim za sve životne izazove. A i na neki način sport je kao i život. Ponekad te pomazi sreća, ponekad izgubiš, pa se digneš pa pobijediš, ponekad ti malo fali za nešto. Preslika života zapravo.

Marko Vargek i Arija Rizvić su proslavili prvu godišnjicu veze
Instagram 

Božić i doček Nove godine su iza nas, kako ste proveli blagdane i jeste li imali neke novogodišnje odluke, želje? Ako da, kako napreduje njihovo realiziranje?

Božić je bio radni jer pripremamo rukomet, a za Novu godinu uspjeli smo pobjeći nekoliko dana u Dubai i bilo je fenomenalno. Odluka nemam, idem u 2024. punim plućima i pozivam sve da gledaju Vrijeme je za rukomet. Krećemo 12. siječnja u 19.45 – naravno na RTL -u. Hrvatska protiv Španjolske. Rukometni klasik.

Više fotografija Arije Rizvić pogledajte u galeriji: 

Instagram Arija Rizvić progovorila je o obiteljskoj tragediji