Velika porota u Novom Meksiku podigla je optužnicu protiv Aleca Baldwina za ubojstvo iz nehaja, i to više od dvije godine nakon tragedije na setu filma 'Rust', prenosi BBC. Glumac je u listopadu 2021. upucao snimateljicu Halynu Hutchins, a od samog početka negira da je povukao okidač pištolja kojim je ona upucana.

Alec Baldwin prvi put na crvenom tepihu nakon optužnice za ubojstvo iz nehaja
Profimedia 

Prijašnje optužbe bile su odbačene prošle godine na sudu u Novom Meksiku, a specijalni tužitelji ovog su tjedna iznijeli slučaj pred veliku porotu u Santa Feu, i to nekoliko mjeseci nakon što su primili novu analizu korištenog pištolja. Baldwina se sada tereti za ubojstvo iz nehaja na temelju neoprezne uporabe vatrenog oružja i nepoštivanja sigurnosti drugih.

'Iako Alec Baldwin opetovano poriče da je povukao okidač, s obzirom na testove, nalaze i zapažanja o kojima se ovdje izvještava, okidač je morao biti povučen ili pritisnut dovoljno da oslobodi potpuno napet ili uvučen čekić dokaznog revolvera', stoji u izvješću o oružju.

Alec Baldwin objavio je video podrške glumici Anne Heche
Profimedia 

Ukoliko glumac bude proglašen krivim, mogao bi provesti 18 mjeseci u zatvoru. Podsjetimo, prvi asistent redatelja filma, Dave Halls (63), osuđen je u ožujku 2023. na šest mjeseci uvjetne i to je bila prva osuđujuća presuda u tom slučaju. Izrečena mu je kazna zbog nemarnog korištenja vatrenog oružja, jer je Halls trebao provjeriti je li u pištolju lažni metak prije nego ga je pružio Alecu.

'Strašan zločin. Takvo što se ne smije događati na snimanju filmova', složni su bili pratitelji kada se prije dvije godine dogodila tragedija.

Kako je došlo do propasti Aleca Baldwina pogledajte u galeriji:

Profimedia Kako je propao Alec Baldwin?