Thomas Kingston, suprug lady Gabrielle Windsor, kćeri princa i princeze Michael od Kenta, iznenada je preminuo u dobi od 45 godina, objavila je u utorak Buckinghamska palača. Kingston, koji je brakom postao član britanske kraljevske obitelji, pronađen je mrtav u stanu u Gloucestershireu u nedjelju navečer, a hitne službe pozvane su na mjesto događaja nešto iza 18 sati.

Lady Gabriella odala je počast svom suprugu, s kojim je bila u braku od 2019., rekavši da je on 'izvanredan čovjek koji je obasjao živote svih koji su ga poznavali'. Njegova smrt opisana je kao 'veliki šok za cijelu obitelj'. Uzrok smrti još nije utvrđen, ali zasad nema sumnjivih okolnosti.

Lady Gabriella
Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia 

'Kralj i kraljica obaviješteni su o Thomasovoj smrti i molitvama se pridružuju princu i princezi Michaelu od Kenta, kao i svima onima koji žale za ovim voljenim članom obitelji', rekao je glasnogovornik Buckinghamske palače.

Inače, roditelji Lady Gabrielle, danas su prisustvovali komemoraciji za grčkog kralja Konstantina. Stoga se vjeruje da izostanak princa Williama s današnjeg događaja nije povezan sa smrću Thomasa Kingstona.

Thomas Kingston
Chris Jackson / PA Images / Profimedia 

Podsjetimo, Kensingtonska palača ranije je otkrila da se princ od Walesa nije pojavio na komemoraciji zbog 'osobnih obveza'.