Princ Harry (39) već nekoliko godina živi u Americi, kamo je otišao nakon što je sa suprugom Meghan Markle i sinom Archiejem napustio Veliku Britaniju. Problemi za princa počeli su nakon što je konzervativna organizacija 'The Heritage Foundation' tražila od dužnosnika u Washingtonu da se javno objave podaci Harryjeve aplikacije za američku vizu. 

Meghan Markle i princ Harry u Njemačkoj na Invictus igrama
Ultrecht Robin/ABACA/ Abaca Press/Profimedia 

Htjeli su doznati je li prešutio da je konzumirao opijate. Princ je u mladosti konzumirao kokain, marihuanu, 'čarobne gljive' i razne psihodelike, a mnogi smatraju da to nije spomenuo kada je zatražio vizu, iako je to trebao učiniti. U svojim memoarima 'Rezerva' govorio je o raznim supstancama koje je koristio pa je tako otkrio da je kokain prvi put probao sa 17 godina i da to nije bio jedini put.

Meghan Markle i princ Harry su u braku od svibnja 2018.
Profimedia 

Imigracijski ured nije htio objaviti podatke Harryjeva obrasca, i to zbog zaštite privatnost, ali spomenuta organizacija istaknula je kako se on odrekao prava na privatnost kada je objavio sve detalje o opijatima u svojoj biografiji. 

Zbog pitanja o upotrebi droga je probleme s američkom vizom imala i manekenka Kate Moss, ali i pjevačica Amy Winehouse. Za slučaj da se dozna da je Harry lagao prilikom ispunjavanja obrasca, to ne znači automatski da neće dobiti vizu, ali postoji kazna za one koji ne kažu istinu. Zbog toga mogu biti i deportirani i izgubiti mogućnost dobivanja američkog državljanstva.

Više fotografija princa Harryja i Meghan pogledajte u galeriji: 

Profimedia Princ Harry i Meghan Markle su objavili svoje intimne fotografije sa svadbe.