Nije tajna da omiljena voditeljica Doris Pinčić Guberović voli kuhati, a nerijetko sa svojim obožavateljima na Instagramu podijeli razne recepte, kao i fotografije jela koje je pripremila. Tako je bilo i ovog vikenda kada je podijelila svoj nedjeljni ručak koji se sastojao od krem juhe, tjestenine sa šparogama i povrćem i badema.
Doris se nedavno vratila na posao nakon osam mjeseci porodiljnog dopusta i mnogi su primijetili da izgleda bolje nego ikada. Za to je zaslužna upravo njezina pravilna prehrana, planinarenje i zdravi način života.
Inače, Doris je u trudnoći bila vjerna pripremanju ljetnih salata čija je baza povrće, a otkrila je i da ne može zamisliti život bez jedne namirnice: kvinoje.
'Iako se kvinoja smatra novom hranom, kod mene se itekako udomaćila. Često ju koristim u pripremi jednostavne, bogate i zasitne ljetne salate. Baza je kvinoja, a onda preko nje stavila sam svu salatu i povrće koje sam pronašla u hladnjaku.
I moj mali twist koji će vam zvučati čudno, ali zapravo baš doda posebnu notu ovom obroku - grilane kriške breskve. Začinila sam soli, paprom, domaćim maslinovim uljem i gore namrvila malo skute, a super paše i feta sir. Javite ako probate', napisala je Doris u jednoj objavi.
Što se tiče doručka, Doris najčešće započinje dan sa zobenim pahuljicama, jogurtom i pekmezom. Još neki od prehrambenih favorita lijepe voditeljce su i quiche s medvjeđim lukom, juha od koprive i batata, ali i kelj pita, za koju je jednom prilikom i podijelila recept.
'Skuhala sam kelj, ohladila ga i dodala u smjesu koju sam napravila od tri jaja, dvije žlice kukuruznog brašna, mozarelle, mileram sira i malo mlijeka. Posolila, popaprila, pleh nauljila s maslinovim uljem, izlila sve i gore još naribala malo tvrdog sira. Pekla dok nije pozlatilo gore. Tko ne voli kelj- dobar način da se sprijateljite', napisala je Doris.
Kako se Doris Pinčić mijenjala kroz godine pogledajte u galeriji: