Magazin Story ovog svibnja slavi svoj 22. rođendan.

Brend koji je obilježio domaću scenu, tijekom svih ovih godina je donio brojne priče - od lijepih preko tužnih do skandaloznih, a svojim je vjernim čitateljima donosio i razne ekskluzive. U slavljeničkom mjesecu prisjetit ćemo se nekih od naših ekskluziva, kako onih najsvježijih tako i onih na koje ste možda i zaboravili.

U rujnu prošle godine ekskluzivno smo objavili da je naša proslavljena skijašica Janica Kostelić rodila drugo dijete, a vijest nam je potvdio njezin brat, Ivica. Nakon što smo ga nazvali i čestitali mu, zahvalio nam se. Upitali smo ga kako se Janica osjeća i je li porod prošao u redu, no ljubazno nam je odgovorio da ne želi ništa otkrivati.

Vijest da je Janica trudna Story je doznao u srpnju iz povjerljivih izvora. Janica se o trudnoći, kao i prvi put, nije javno oglašavala.

Janica Kostelić čeka drugo dijete
Story arhiva 

U vrijeme kad smo doznali za drugu trudnoću Janica je uživala na ljetovanju sa sinčićem Oskarom i partnerom. Legendarna skijašica i njezina družina odmor su proveli na otocima Braču i Visu, uživajući u svim blagodatima ljeta.

Bivša skijašica nikada nije skrivala da joj je velika želja ostvariti se u majčinskoj ulozi, pogotovo nakon što je dobila prvog nećaka uz kojeg je posebno vezana.

'Nadam se da ću i ja jednog dana biti dobra mama. Kada bih bila samo pola onoga što je meni bila moja majka, bila bih presretna. Majka je najvažnija u cijeloj priči svakog djeteta', rekla je svojedobno Janica.

Velika želja ostvarila joj je početkom 2019., kada je na svijet donijela sinčića Oskara. Nakon toga povukla se iz javnosti i napustila mjesto državne tajnice Središnjeg državnog ureda za sport kako bi se potpuno posvetila svom preslatkom plavokosom dječaku.

Janica Kostelić ekskluzivno je govorila o svojoj trudnoći
Story arhiva 

Maleni Oskar sad ima pet godina, a usprkos slavnoj majci, odrasta daleko od očiju javnosti koja ga je imala priliku vidjeti samo jednom. Oskara su fotografi 'uhvatili' u majčinom krilu u kolovozu 2021. godine na Sinjskoj alki gdje je Janica sjedila u publici u društvu brata Ivice i njegove obitelji.

Podsjetimo, u listopadu 2018. Story je ekskluzivno doznao da će u obitelj Kostelić na početku 2019. stići muška prinova. U vrijeme kad je najbolja skijašica svijeta u povijesti skijanja doznala da očekuje sinčića obnašala je dužnost državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport.

'Iako je s trudnoćom sve u najboljem redu, ipak ću morati raditi malo lakšim tempom. Naravno, ostajem na svojoj funkciji državne tajnice, a poslove ću i dalje obavljati onoliko koliko mi to nove okolnosti budu dopuštale. No sigurna sam da ću uspjeti uskladiti privatne i poslovne obveze. Jako se veselim što će nam u obitelj Kostelić doći još jedan dečko, pa će nećaci imati novog partnera za igru', kratko nam je tada rekla Janica koja se i danas drži odluke da privatan život ne želi dijeliti s javnosti pa je svoju sreću zadržala isključivo u krugu obitelji i prijatelja.

Ivica Kostelić o trudnoći Janice Kostelić
Profimedia 

Janica ljubavni život oduvijek drži podalje od medija i radoznalih očiju pa se o njemu ne zna puno. Nikada javno nije otkila tko je Oskarov otac, iako se oko toga puno nagađalo.

Otvorenije je govorila samo o jednoj vezi, onoj s Riječaninom Borisom Ivančićem kojega je upoznala 2005. godine. Upravo je zbog ljubavi, kako je govorila, ali i zbog zdravlja, na proljeće 2007. objavila da se oprašta od profesionalnog skijanja. Naime, njezine velike sportske uspjehe nisu zaobilazile česte ozljede i zdravstveni problemi - operirala je slijepo crijevo, 2004. odstranjena joj je štitnjača, a iste godine operirano joj je i desno koljeno.

'Lijepo je kada se ujutro probudiš i pomisliš: 'Danas ne moram ništa, mogu raditi samo ono što želim'. Kad se čovjek dugo bavi nečim što voli, nije lako odlučiti stati. Ali nisam stroj... Pauza će mi dobro doći, sretna sam, radim stvari koje prije nisam, uživam u životu. Živim takozvanim normalnim životom i lijepo mi je. Ustajem dosta kasno, oko 10.30, popijem kavu i dane provodim u druženju s bliskim ljudima...', rekla je tada Janica koja se preselila u Rijeku, gdje je tada otvorila kozmetički salon.

Janica Kostelić je bila vjenčana kuma Hrvoju Brlečiću na vjenčanju s Antonijom Blaće 26. lipnja 2015.
Josip Regović 

Nakon prekida s Borisom, prateći brata Ivicu na njegovim natjecanjima navodno je upoznala Nijemca Daniela Heimerla s kojim se u siječnju 2010. pojavila na slalomskoj utrci Snježna kraljica na Sljemenu. Bila je to njezina posljednja javnosti poznata veza, a otkako su se naša legendarna skijašica i asistent jednog od koordinatora FIS-a razišli u kolovozu 2011., Janica je svoj privatni život uspješno skrivala od javnosti.

U kolikoj mjeri Janica zazire od javne pažnje dokazuje situacija kad su je jednom prilikom pitali razmišlja li o pisanju autobiografije, a ona je odgovorila: 'Zašto? Pa meni se nije dogodilo ništa nevjerojatno'.