Slavni glumac Jon Voight prošetao je crvenim tepihom na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, a razlog je njegova uloga u novom filmu Francisa Forda Coppole 'Megapolis'. Gdje god se pojavi priča se i o njegovom odnosu s kćeri, glumicom Angelinom Jolie, s kojom godinama nije u kontaktu.

Jon Voight
Castel Franck/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Naime, Angelina i Jon imaju vrlo kompliciran odnos, a u nekoliko su se navrata svađali pa ponovno mirili. Ponovno su se pomirili 2001. na snimanju filma 'Lara Croft: Tomb Raider' u kojem ona igra glavnu ulogu, no godinu dana kasnije za Vogue je rekla: 'Zapravo, više ne razgovaramo.'

Naime, Angelinu je shrvala činjenica da je Voight varao Marcheline Bertrand, poznatu glumicu i majku Angeline Jolie. Situacija se dodatno pogoršala nakon njihovog razvoda. Voight i Bertrand vjenčali su se 1971. i dobili svoje drugo dijete, kćer Angelinu Jolie Voight, 1975. godine. Razdvojili su se nekoliko godina kasnije, a službeno su se razveli 1980., piše Žena.rs.

'Imao sam aferu i došlo je do razvoda. Bilo je puno povrijeđenosti i ljutnje', rekao je glumac.

Marcheline Bertrand majka je glumice Angeline Jolie
YouTube screenshot 

Angelinu i njezinog brata Jamesa Havena odgajala je majka, a Voight se povremeno pojavljivao u životima svoje djece, vodeći ih na filmske premijere i javna događanja.

Jolie je napisala komentar za The New York Times na Majčin dan 2020., u čast svoje pokojne majke, koja je preminula u siječnju 2007. nakon duge borbe s rakom jajnika. Imala je 56 godina. Angelina Jolie o svojoj majci govori s puno emocija, ističući da je bila najbolji roditelj na svijetu.

Odnos oca i kćeri daleko je od idealnog
Story 

Jon Voight i njegova kći Angelina zbližili su se 2017. nakon njezinog prekida s Bradom Pittom, koji je 2010. doprinijeo njihovom kratkotrajnom zbližavanju. Voight je rekao da je Marchelinina smrt bila okidač za psihičke probleme njihove nasljednice nakon njezinog razvoda od Billyja Boba Thorntona 2003. godine.

'Volim Angie, ona je moja kći', rekao je glumac prije šest mjeseci u zračnoj luci u Los Angelesu.

Više fotografija Marcheline Bertrand pogledajte u galeriji:

Profimedia Marcheline Bertrand