Angelina Jolie slovi za jednu od najljepših holivudskih glumica, a ovih dana proslavit će 49. rođendan. Osim uspješnom glumačkom karijerom, Jolie je kroz godine plijenila pažnju i burnim ljubavnim životom.

U ožujku 1996. udala za partnera iz filma 'Hakeri', glumca Jonnyja Leeja Millera. Umjesto vjenčanice, Angelina je nosila crne kožne hlače i bijelu košulju na kojoj je svojom krvlju ispisala suprugovo ime. Zajedno su živjeli 18 mjeseci, a službeno su se razveli 3. veljače 1999. godine.

jonny lee miller
Profimedia 

Mnogi smatraju da joj je glumac dosadio, jer je na snimanju filma 'Foxfire' upoznala manekenku Jenny Lynn Shimizu. Angelina je jednom prilikom izjavila da se  u Jenny zaljubila čim ju je prvi put ugledala te da su deset godina bile u intimnoj vezi. Ubrzo je ušla u drugi brak s glumcem Billyjem Bobom Thorntonom koji je trajao od 5. svibnja 2000. do 27. svibnja 2003. godine.

 U tom razdoblju Angelina se borila s ovisnošću o heroinu te je provela 72 sata na promatranju u neuropsihijatrijskoj klinici u Los Angelesu. Najupečatljiviji detalj bilo je nošenje partnerove krvi u bočici oko vrata. Njihov brak popratile su skandalozne izjave kako uživaju ranjavati jedno drugo noževima tijekom seksa, a to dokazuju i slike.

Angelina Jolie i Billy Bob Thornton razveli su se 2003. godine
Profimedia 

Glumica je 10. ožujka 2002. godine posvojila dijete iz Kambodže koje je prvi put vidjela na snimanju filma 'Pljačkaš grobnica'. Dječaku je dala ime Maddox, a on je već zvijezda tabloida. Angelinina odluka da posvoji dijete dodatno ih je udaljila, jer je glumac bio jako ljubomoran i nije ju želio dijeliti. Prekinuli su nakon njegove afere s jednom konobaricom.

S oba partnera ostala je u dobrim odnosima, a kao razlog prekida navela je mladost, neiskustvo i nedovoljno poznavanje same sebe. Ipak, najviše pažnje privukla je njena veza s Bradom Pittom koji je u tom razdoblju bio u braku s glumicom Jennifer Aniston. Angelina je tada demantirala da je glumčeva ljubavnica, tvrdeći da ne želi biti poput svog oca i da si ne bi mogla oprostiti rasturanje nečije obitelji.

Skandalozni detalji iz života Angeline Jolie
Story 

Nakon što je Jennifer Aniston podnijela zahtjev za razvod, Angelina i Brad često su viđani zajedno. Dana 11. siječnja 2006. potvrdila je časopisu People da je trudna i da je u vezi s glumcem. U srpnju 2005. posvojila je djevojčicu iz Etiopije čiji su roditelji umrli od AIDS-a. Dobila je ime Zahara Marley, a prezime sve njezine djece službeno je postalo Jolie-Pitt, prenosi Stil.

Krajem svibnja 2006. rodila je svoje prvo biološko dijete u jednoj privatnoj bolnici u Namibiji. Nazvali su je Shiloh Nouvel, a rođenju je prisustvovao i Brad Pitt koji je prerezao pupčanu vrpcu. U ožujku 2007. posvojila je dječaka iz Vijetnama, a nazvala ga je Pax Thien.

Pravila u odgoju za djecu Angeline Jolie i Brada Pitta
Profimedia 

Godinu dana kasnije rodila je blizance, dječaka Knoxa Lennona i djevojčicu Vivienne Marcheline. Sredinom 2013. donijela je tešku odluku o uklanjanju obje dojke kako bi smanjila mogućnost smrti od raka poput svoje majke. Najavila je i da će se podvrgnuti preventivnoj mastektomiji maternice i jajnika.

Na ovaj korak odlučila se nakon DNK analize kojom je utvrđeno da nosi mutirani gen BRCA1 te da ima 87 posto šanse za razvoj raka dojke i 50 posto šanse za rak jajnika. 

Angelina i Brad vjenčali su se 24. kolovoza 2014. na svom imanju u Francuskoj. Glumica je uz svoje prezime dodala i suprugovo prezime. Nakon dvije godine braka, 15. rujna 2016. objavili su da se rastaju. Četiri dana kasnije Angelina je podnijela zahtjev za razvod, a kao razlog je navela 'nepomirljive razlike'.

Više fotografija Brada Pitta i Angelina Jolie:

Profimedia Brad Pitt i Angelina Jolie bili su u braku dvije godine