Od početka je odnos između Kate Middleton i kraljice Elizabete II. bio oblikovan ne samo dužnostima i protokolima kraljevske obitelji, no unatoč tomde između njih se rodila duboka emocionalna veza.

Javnost je sve više uviđala da je pučanka Kate postala bitna figura u kraljevskoj obitelji, naročito jer uživa nepodijeljenu sklonost javnosti, a veza s kraljicom izazivala je puno zanimanja. Sve je zanimalo što kraljica zapravo misli o današnjoj princezi od Walesa.

Kraljica Elizabeta i Kate Middleton
James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kad je Kate ušla u kraljevsku obitelj udajom za princa Williama 2011., suočila se s teškim zadatkom prilagodbe na život pod svjetlima reflektora. U tom razdoblju odnos između nje i kraljice Elizabete II započeo je na profesionalni način, a kraljica je na Kate gledala kao na buduću novu članicu obitelji koja će se prilagoditi ulozi koja ju očekuje. Kako su godine prolazile, njihov je odnos rastao i razvijao se u nešto puno dublje.

Prema riječima stručnjaka, kraljica je prema Kate počela pokazivati posebno povjerenje, a insajderi tvrde je njihov odnos bio topao te pun brige i povjerenja, poput odnosa bake i unuke.

Kraljica je Kate smatrala osobom koja dijeli njene vrijednosti i načela, ali je sposobna izgraditi vlastiti put unutar kraljevske obitelji, piše Glossy.

profimedia-0881888029.jpg
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Kate je svojim postupcima i odnosom prema ulozi buduće kraljice pokazala kraljici da je pouzdan i odan član obitelji. Tijekom raznih javnih i privatnih događanja njih dvije su razvili jedinstvenu vezu koja je nadilazila puki profesionalni odnos.

'Kraljica je počela vjerovati Kate. Mislim da na prvu nije nikom vjerovala, jer svi igraju istu predstavu, a ta predstava je podrška kraljici. Ali s Kate i kraljicom, to je išlo dublje od toga, postojala je prava naklonost. Mislim da je kraljica uvidjela njezinu snagu i vidjela da je brižna osoba koja ima tu nevjerojatnu povezanost s dužnošću', tvrdi Ingrid Seward, kraljevska stručnjakinja i urednica časopisa Majesty za Daily Mail.

Kraljica je bila podrška Kate u njezinim ranim danima u kraljevskoj obitelji, dajući joj savjete i podršku da se uspješno prilagodi novoj ulozi.

Kate je, s druge strane, izrazila svoje divljenje prema kraljici. U izjavama za medije isticala je da kraljica malim gestama pokazuje brižan odnos prema njoj i njenoj djeci. Njihov odnos bio je obogaćen međusobnim poštovanjem i razumijevanjem, što je pridonijelo jačanju veze između njih.

Profimedia Kraljica Elizabeta