Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftinije do haljine iz snova: Matea otkriva sve o butiku za posudbu odjeće

Autor Ana-Marija Crnica

Genijalna ideja domaće influencerice i poduzetnice već u prvim danima projekta izazvala je oduševljenje u virtualnom svijetu

  Izvor: Instagram

U Hrvatskoj donedavno baš nigdje niste mogli virtualno posuditi odjeću, odjenuti neku luksuzniju haljinu za posebnu prigodu, platiti je po puno nižoj cijeni nego što biste je platili u trgovini, a potom je vratiti natrag. Tome je na kraj odlučila stati Matea Miljan Rafaj, nekadašnja novinarka, danas poduzetnica, vlasnica marketinške agencije i influencerica koju na Instagramu prati više od 42 tisuće ljudi. Pokrenula je, naime, Rent4Style virtualni butik, a detalje je otkrila za Story.hr.

Kako ste došli na ideju pokretanja projekta i profila Rent4Style?

Ova ideja kuha se sigurno tri godine, a na nju sam došla krenuvši od sebe same. Kako previše novca trošim na komade koje nosim jednom ili dva puta, a nakon toga samo zauzimaju mjesto u ormaru, došla sam na ideju kako bi bilo super nešto unajmiti, nositi i vratiti. Uzor sam pronašla u američkim primjerima i u njihovom načinu poslovanja kada je u pitanju najam robe.

Koliko dugo vam je trebalo da sve posložite kako biste konačno pustili profil u rad?

Prvotna ideja bila je krenuti veliko, odmah s velikom ponudom, dizajnerskim komadima i web shopom, a onda se dogodila korona i neizvjesnost koja nas još uvijek prati. To je razlog zašto sve kreće puno skromnije i u manjem obujmu, ali nadam se ne zadugo. 

Što će sve pratitelji imati priliku pronaći u Rent4Style virtualnom butiku?

Rent4Style u svom startu nudi haljine u najam, a s vremenom je planirano proširenje na sve komade odjeće kako bismo u budućnosti zaista došli do toga da kupujemo manje i pametnije. Cilj je kroz skoriju budućnost u ponudi imati što više dizajnerskih, skupljih komada koji se zaista ne isplate na jednu noć.

Nadam se da će i neki domaći dizajneri u ovom vidjeti mogućnost suradnje i povezivanja, tome se jako veselim

 Hoće li u virtualnom butiku biti dostupna samo vaša odjeća i na kojem principu će funkcionirati Rent4Style?

Početak je zamišljen s vlastitom odjećom, no već u narednih dva do tri mjeseca očekujemo nove komade u što više različitih veličina i dostupnih komada. Nadam se da će i neki domaći dizajneri u ovom vidjeti mogućnost suradnje i povezivanja, tome se jako veselim.

Hoće li i drugi moći posuđivati vlastite komade odjeće?

Nešto slično imamo u planu, a već se javljaju djevojke koje bi voljele neke svoje komade ustupiti na daljnje korištenje.

Možete li nam reći nešto više o vremenskom roku posudbe pojedinog komada i kakve će biti cijene? 

Cijene ovise o modelu, no daleko su povoljnije od cijene same haljine. Bit će tu i puno promotivnih akcija za vjerne unajmljivače. Četiri dana je planirani rok posudbe kako bi haljina stigla stići na vrijeme i kako bi bila vraćena na vrijeme. Nakon uspostavljanja weba planiramo korisnicima pružiti i duži period posudbe.

Otkrili ste na Instagramu kako su neke haljine već otišle na posudbu. Kakve su reakcije klijentica?

Prva haljina je već zabljesnula na svadbi, a dosta njih je već rezervirano. Moram priznati da sam se iznenadila, stiže dosta upita i žene pozdravljaju ovu ideju. Moram priznati da sam se zaista bojala hoće li biti interesa za takvim mogućnostima i kod nas.

Povezane vijesti

Za kraj, koliko nam je poznato, to je prvi virtualni butik takve vrste u Hrvatskoj. Vjerujete li da će zaživjeti?

Tako je. Ovo je definitivno veliki i kada uđe u sav svoj pogon investicijski težak izazov. Vjerujem da u startu neće biti lako posebno jer većina nas u svijesti ima to da nešto želi posjedovati no mislim da čim netko proba, a ne razočara se, da će mu navika najma ući u rutinu. Čemu trošiti vrijeme, novac, kada sve to mi možemo napraviti, pripremiti i osobi servirati.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image