Stoljećima prije nove ere, još za vrijeme Etruščana, zlatni zub bio je simbol moći. Tako je, čini se, ostalo sve do danas, barem među klasom visoke platežne moći.

Osamdesetih godina popularizirali su ga hip hop i rap glazbenici poput Big Daddy Kanea. Mnogi su gledali na zlatne zube i navlake kao na jedinstveni oblik izražavanja, a u posljednje vrijeme i druge svjetske zvijezde oživljavaju taj stil.

Hip-hop umjetnik Nelly oživio je taj dentalni trend svojim singlom 'Grillz' 2005. godine, a potom je reper Kanye West u emisiji Ellen DeGeneres prije 11 godina pokazao svoje donje zube optočene dijamantima.

Lil Wayne je nakon toga otkrio da je njegov osmijeh s draguljima koštao preko 150 tisuća dolara, a i Rihanna se 2011. godine 'opremila' zlatnim rešetkama za spot 'You Da One'.

Pjevačica Rita Ora također je pokazala svoj zlatni zub, a 'peticu' je zlatom optočio i Brad Pitt. Tu su i Kendall Jenner, Kim Kardashian, Katy Perry, Madonna i britanski sprinter Dwain Chambers koji su također okitili svoje zube.

Dok je nekima taj trend pomalo ljigav i podsjeća na pomalo zastrašujuće scene iz filmova u kojima krezubi ljudi kese svoj zlatni zub, drugima je, očito, i dalje simbol prestiža, statusa i moći. Procijenite sami u galeriji:

Profimedia Slavni sa zlatnim zubom