Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'NEPOTREBNO TROŠENJE VODE': Stručnjaci tvrde da se traperice baš nikada ne bi trebale prati, već nešto drugo

Generalni direktor Levi'saChip Burgh tvrdi da dobrim trapericama ne treba pranje jer to oštećuje tkaninu i umjesto toga predlaže da eventualne mrlje očistite pomoću četkice za zube

Jeans Izvor: Shutterstock

Traperice su jedan od omiljenih odjevnih predmeta i za muškarce i za žene, ali vjerojatno vam nije palo na pamet da ih ne biste trebali prati. Da, dobro ste čuli, ako je vjerovati savjetu generalnog direktora Levi'sa Chipa Bergha, traperice ne biste nikad trebali prati.

Umjesto toga, tvrdi on, samo biste trebali očistiti eventualne mrlje uz pomoć četkice za zube, a posebno je istaknuo da ih se ne bi trebalo prati u stroju za pranje rublja.

'Mnogi ljudi traperice nakon nošenja automatski bace u stroj za pranje rublja. Dobar par traperica ne treba prati u stroju, osim u vrlo rijetkim prilikama“, objasnio je za Independent, te dodao da je pranje traperica 'nepotrebno trošenje vode', te do to zapravo uzrokuje oštećenja na tkanini.

Bergh nije jedini stručnjak koji tvrdi tako nešto, sličan savjet se može pročitati i na internetskoj stranici Hiut Denim. Oni navode da je nove traperice najbolje ne prati prvih šest mjeseci, te ističu da će one izgledati bolje što ih duže nosimo bez pranja.

'Materijal će se tako izlizati na mjestima na kojima se prirodno savija dok sjedite ili stavljate ruke u džepove, te će na tim mjestima posvijetliti i tako će dobiti jedinstven izgled, a upravo u tome je tajna dobrih traperica', savjetuju oni.

Ako tražite nove traperice, inspirirajte se nekim od modela iz naše galerije. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals