Iako su Kate Middleton svjetski mediji i javnost mnogo puta proglasili najbolje odjevenom članicom kraljevskih obitelji, u Španjolskoj živi jedna koja joj itekako konkurira.

Riječ je o 49-godišnjoj kraljici Letiziji, bivšoj novinarki, koja je od 2004. godine u braku s kraljem Felipeom VI. Zajedno su od 2002. godine, a imaju 15-godišnju kćer Leonor i 14-godišnju Sofiju. 

Letizia je poznata po tome da prati najnovije trendove što dokazuje svojim modnim izdanjima u kojima izvršava kraljevske obveze, a uspješno 'koketira' s komadima nekih od najpoznatijih high-street brendova, čime dodatno oduševljava javnost.

Švedska i španjolska kraljevska obitelj
Profimedia 

Tako obožava nositi odijela, uske fine haljine, trendi kaputiće, a onda za važne dužnosti sve ostavi bez daha u raskošnim haljinama. Tako je sada sa svojim suprugom posjetila švedsku kraljevsku obitelj - kralja Carla Gustafa i kraljicu Silviju kojima su društvo pravili i princ Daniel i princeza Victoria.

Kraljica Letizia
Profimedia 

Letizia je odabrala raskošnu, tamnoplavu kreaciju do poda koju potpisuje H&M (Conscious linija), a na glavi je nosila još raskošniju krunu. Dodala je dijamantnu narukvicu i naušnice te decentnu zlatnu torbicu. Inače, riječ je o haljini čija cijena iznosi 300 eura te je izrađena od recikliranog poliestera.

Ali, zato je tijara, koja datira još iz 1879. godine - neprocjenjiva. Izradio ju je sam Cartier za nadvojvotkinju Mariu Christinu od Austrije kao poklon za njezino vjenčanje sa španjolskim kraljem Alfonsom XII. i od tada je dio nasljedstva obitelji. 

Modna izdanja kraljice Letizije, pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia kraljica Letizia