Iris Apfel, neponovljiva, legendarna modna ikona poznata po specifičnoj modi, žestokoj individualnosti i smjelim odjevnim kombinacijama u suradnji s H&M stvorila je živahnu i glamuroznu kolekciju s asortimanom zadivljujućih komada dizajniranih za svakoga.

Kolekcija Iris Apfel x H&M slavi 100. rođendan jedinstvene kreatorice stila, koja zastupa ideju da stil i inspiracija može doći od svuda i od bilo koga bez obzira na cijenu.

Nina Violić u Iris Apfel kolekciji
John Pavlish 

Nina Violić, prvakinja Drame zagrebačkog HNK, influenserica Ella Dvornik i modna ikona Olja Vori, žene snažne individualnosti, hrabrog stila i stava, koje osim svojom autentičnošću plijene pažnju i osjećajem za modu koji se nikada ne prilagođava masi , na najljepši su način predstavile ovu razigranu, ali i moćnu kolekciju. Pokazale su, baš kao i Iris Apfel, da je moda sredstvo za izražavanje sebe, tko ste ili želite biti, ali i nepresušno vrelo zabave.

Olja Vori u Iris Apfel kolekciji
John Pavlish 

Kolekcija je predstavljena ispred legendarnog tirkiznog kioska na uglu Klaićeve ulice, koji je za ovu priliku oblijepljen plakatima s likom Iris Apfel i koji već danima uveseljava slučajne prolaznike u centru Zagreba.

Ella Dvornik u Iris Apfel kolekciji
John Pavlish 

Kolekcija je razigrani spoj krojeva tekstura i uzoraka. Možete očekivati i voluminozne siluete poput prekrasne jakne od organze, koja je Irisin omiljeni komad iz kolekcije, Ključni odjevni predmeti uključuju jacquard odijelo s vezom peapod i bisernim graškom, voluminozni sako od tila s volanima te suknju i bluzu u slojevima u zadivljujućem printu cvijeta irisa. Paleta nevjerojatnih, živih boja — smaragdno zelena, živopisna tirkizna, kanarinsko žuta, blistavo ljubičasta ovu kolekciju čine prekrasno kitnjastom i eklektičnom, kao i potpuno bezvremenom.

Budući da je Iris poznata po svojoj sklonosti slaganju odvažnih komada i pristupu 'više je više' ne iznenađuje da je nakit u središtu pozornosti, pa će se tako u ponudi naći krupne ogrlice, naušnice i narukvice. Što se ostalih dodataka tiče, očekuju vas cipele, remenje i tajice s uzorkom.

Kolekcija će biti dostupna na hm.com od 31. ožujka 2022.