Kada je riječ o trendovima u svijetu obuće, u zadnjih nekoliko godina prevladavaju sve glomazniji modeli tenisica, sandala i čizama. Dok neki ne vole predimenzionalne cipele, mlađa populacija ih je uvelike prihvatila.

Ni obožavane mokasinke nisu ostale imune na ovaj trend pa su tako ove sezone nadrogradile svoj izgled te na policama dućana sve češće možemo pronaći takozvane 'chunky' mokasine odnosno mokasine s potplatom.

Već su desetljećima vječni klasik koji daje dašak francuske mode u svaku kombinaciju koju odjenemo uz njih. Savršene su za jesenske temperature, a ova viša i glomaznija verzija vizualno će izdužiti noge i dati nam pokoji centimetar.

Osim što su povišene, sve je više modela koje na sebi imaju upečatljiv detalj poput metalnih lanaca srebrne ili zlatne boje, raznolikih ureza ili kamenčića.
Lako ih je obući, izgledaju ležerno u svakodnevnim izdanjima, a uz košulju i sako daju nepogrešiv poslovni look.

S obzirom da su 'must have' par obuće u našim ormarima, u slučaju da su vam dosadile, predlažemo da kombinirate chunky mokasine s haljinama i 'chic' čipkastim ili prozirno crnim čarapama koje će vas sigurno istaknuti.

U našoj galeriji pogledajte modele s kojima nikako ne možete pogriješiti.

Zalando, ASOS Chunky ili povišene mokasinke