Bivša manekenka Jelena Orešković (44) prošetala je pistom na modnoj reviji dizajnera Roberta Severa u Lisinskom, na mjestu gdje je prije više od dva desetljeća snimao svoju prvu kampanju.

Jelena Orešković prošetala pistom na reviji Roberta Severa
Robert Gašpert 

U suradnji s magazinom Story odabranoj publici prikazao je spektakularnu novu kolekciju nostalgičnog naziva Forever... I love you.

Robert Gašpert Revija Roberta Severa u Lisinskom

Jelena je zablistala na pisti, ali i izvan nje. Njezine duge i vitke noge nisu mogle proći neprimijećeno, a pozirala je i našem fotografu Robertu Gašpertu.

Jelena Orešković pokazala duge noge na reviji Roberta Severa
Robert Gašpert 

Odjenula je kratku suknju s resicama i bijelu boho košulju te crne salonke s visokom potpeticom.

Podsjetimo, Jelena se nakon manekenske karijere okrenula svojoj ekonomskoj struci i radila u Zagrebu, a potom ju je ljubav odvela u Pariz.

'Tamo zbog jezika nisam mogla nastaviti raditi ekonomski posao pa sam dugi niz godina bila posvećena djetetu. U tom sam se razdoblju, negdje u ranim 30-ima, pomalo nezadovoljna vidljivim znakovima umora na licu, boricama oko očiju i gubitkom čvrstoće kože na istom području, sasvim slučajno susrela s metodom vježbanja lica', prisjetila se Jelena za Story.hr u listopadu prošle godine.

Tada je otkrila da se nakon 11 godina iz Pariza vratila u Zagreb sa suprugom Hermidasom Atabeykijem i kćerima Tessom i Pantheeom.

'U Zagreb smo se vratili ove jeseni. Za mene je to povratak, za ostale nova životna avantura u puno manjem gradu od Pariza , no upravo to je jedan od razloga zbog kojih smo ovdje došli. Život u svjetskoj metropoli ima brojne ljepote i prednosti, ali ima i onu tamniju stranu medalje: puno kriminala, buke, gužvi. Ova velika ekonomska kriza utjecala je na porast nekvalitete života uopće, a u velikim gradovima to znači puno više nezadovoljnih ljudi, štrajkova, vandalizma, a o terorizmu da i ne govorim. Muž i ja smo jednom čuli stariju kćer kako prijateljicama u Parizu objašnjava kako u Hrvatskoj nema policije. Na moje pitanje otkud joj takva pomisao, ona odgovori: 'Mama, pa ne čuju se sirene'. Ta rečenica nam je bila zvono za uzbunu', rekla je.

Jelena Orešković prošle godine vratila se iz Pariza u Zagreb
Dražen Kokorić 

Otkrila je i kako izgleda njezin život u Zagrebu s mužem i njihove dvije kćeri, ali i je li joj lakše baratati s vremenom uz fleksibilniji posao.

'Još smo u fazi seljenja, prijavljivanja, raspakiravanja kutija. Suprug će poslovno biti između dva grada, ja nastavljam sa svojim treninzima, lica i tijela, a posebno se veselim suradnji s Aktivnom Hrvatskom, sportsko-edukativnim projektom, koji je posljednjih godina aktivirao više od 38 tisuća građana u brojnim gradovima diljem Hrvatske. Taj projekt savršeno odražava moju osobnu životnu filozofiju jer promovira prirodan,zdrav i aktivan način života', zaključila je Jelena.

Jelena je i učiteljica pilatesa pa je to u kombinaciji s metodom vježbanja lica vjerojatno tajna njezine vitke linije i mladenačkog izgleda jer nije se puno promijenila od manekenskih dana.

'Vitku liniju mogu zahvaliti više faktora: genetici, zdravoj prehrani i fizičkoj aktivnosti. Tu mislim na to da sam preko dana stalno u pokretu: što oko djece, što kad hodam i penjem se stepenicama umjesto da koristim lift, što kad umjesto auta odaberem šetnju. Možda je najvažnije što sam naučila kad je izgled u pitanju je da je za njega osnovni preduvjet zdravlje. A zdravlje nije jedan ili tri sata pilatesa, niti brojanje kalorija niti šaka vitamina dnevno. Zdravlje je vratiti se što prirodnijem načinu prehrane i življenja, kretati se, raditi, pozitivno misliti, ulagati u sebe fizički i duhovno i u svemu tome pronaći radost', pojasnila je.

Za lijepu Jelenu možemo reći da su godine stale, a koliko se promijenila od manekenskih dana, pogledajte u galeriji. 

Pixsell Jelena Orešković je bivša manekenka