Domaća glumica Marijana Mikulić posljednjih nekoliko godina promijenila je prehranu. Fokusirana je cijelovite namirnice, izbacila je gluten, mliječne proizvode i šećere. Ovaj tip prehrane joj je pomogao da smršavi, ali i da smanji loš kolesterol. Kako bi i dalje uživala u slasticama, Marijana priprema omiljene desert na drugačiji način. Tako je podijelila recept za veganske palačinke.
Veganske palačinke
Sastojci
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica heljdinog brašna
- 4 šalice zobenog mlijeka
- prstohvat soli
- 1 žlica meda.
Priprema
- Sve sastojke izblendajte.
- Pecite palačinke na klasičan način dok ne budu zlatno-smeđe boje.
Dodatan savjet: Možete koristiti bilo biljno mlijeko, ali svakako nemojte baš šalicu do vrha punu nego malo manje. Ako je pregusto dodajte malo jer kad je smjesa rijetka, palačinke se raspadaju.