Sezona rajčica je na vrhuncu. Ljubitelji tog voća pripremaju ga na salatu ili kao šalšu za nadolazeću jesen i zimu, a sve je više onih koji uživaju u sušenim rajčicama koje daju posebnu notu svakom jelu. Jedna od njih je i Anita Dujić Broadfoot, poznata domaća manekenka i dizajnerica nakita.
Anita je sa svojim pratiteljima kroz Instagram storyje otkrila kako ona priprema sušene rajčice, i to bez paljenja pećnice i višesatnog čekanja da se osuše na niskim temperaturama.
Ona svoje rajčice, pome ili pomidore kako se još nazivaju, suši prirodnim putem. 'Pome se suše na suncu tri do četiri dana. Na mrežici ili drvenoj podlozi. Kad sunce zađe ih prekrijete krpom da muhe ne dolaze. Malo ih posolite morskom soli da potakne dehidraciju. Kad su osušene, stavite ih u teglicu, dodajte dva do tri oguljena češnjaka, koji lovorov list, malo ružmarina i sve prelijete maslinovim uljem do vrha, koje kad pojedete pome možete koristiti. Bude jako fino', otkrila je Dujić Broadfoot.
Uz ovaj, postoje i drugi načini pripreme sušenih rajčica, a jedan od njih je i korištenjem pećnice na niskoj temperaturi. Za dobiti sušenu rajčicu na taj način potrebno je i do šest sati, no Anita je ipak uspješno zaobišla taj postupak.
Poznata manekenka i dizajnerica nakita očigledno voli zdrave i domaće pripravke, a rajčice je ovog puta iskoristila za sasim jednostavan, ali vrlo ukusan zalogaj. Nedavno je za Story pričala o svojoj beauty rutini tijekom ljeta, a otkrila je i koji je njezin ključ za super izgled.
'Uravnoteženost je ključ za sve, kako za liniju tako i u životu općenito. Lagana mediteranska prehrana, što znači puno ribe, povrća, voća, zatim plivanje i trčanje za malenom moj je recept', izjavila je tada Anita Dujić Broadfoot, majka dvogodišnje djevojčice Lily.