Ana Ivanović (35) godinama slovi za jednu od najljepših Srpkinja, a zdrave navike nije odbacila ni kada se umirovila od tenisa.

Od malih nogu je pazila na prehranu i živjela disciplinirano kako bi ostvarila sportski uspjeh. I sada kada se više ne bavi tenisom profesionalno, također vodi računa o tome što i kada jede, a fizička aktivnost je isto na njezinoj listi prioriteta.

Ana je jednom prilikom odlučila svoju malu tajnu podijeliti s javnošću pa je otkrila što radi čim se probudi. Kako je rekla, ni jedno jutro ne započinje bez šalice matcha čaja, zelenog čaja u prahu, koji kao i običan zeleni čaj, ima brojne blagotvorne učinke na organizam.

Kako nije veliki ljubitelj toplih čajeva, tenisačica ga najčešće konzumira hladnog. Svjesna je koliko je zdrav i što donosi njezinom cijelom organizmu pa ga zato preporučuje svima.

Ana Ivanović pazi na prehranu i redovito vježba
Instagram 

'Obožavam sjajne učinke matcha čaja. Smanjuje stres i poboljšava koncentraciju, pamćenje i raspoloženje', istaknula je jednom prilikom.

Matcha čaj je poznat zbog svog izuzetnog ukusa i ljekovitih svojstava. Sadrži katehin, karotin i vitamine A, B, C i E.

Ana Ivanović obožava matcha čaj
Instagram 

Osim što sadrži veliku količinu antioksidansa, matcha čaj potiče probavu i metabolizam te ubrzava sagorijevanje kalorija. Matcha čaj je idealan izbor za detoksifikaciju i mršavljenje.