Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cjepivo za sve

 Izvor: Profimedia

Silna se bura podigla oko potrage za cjepivom protiv koronavirusa, mnoge se zemlje utrkuju koja će prije doći do njega, omalovažavaju se radovi jedne zemlje, veličaju svoje, a znanja se baš ne dijele i zapravo se od otkrića cjepiva očekuje veliki profit.

Iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) upozoravaju upravo na to, naročito sad kad je počela nova školska godina. Cjepivo ne smije biti sredstvo profita i ucjene! Siromašne zemlje ne smiju zbog toga patiti i ostati izvorišta zaraze. Cjepivo mora biti dostupno svima.

Pogledajte

01:25
Cjepivo za sve
Iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) upozoravajuda cjepivo ne smije biti sredstvo profita i ucjene.
Izvor: WHO
Izvor: WHO

Tedros Adhanom Ghebreyesus, etiopski biolog, imunolog i političar, koji od 2017. godine obnaša funkciju generalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije, upozorio je na situaciju oko vakcine za COVID-19.

Jasno je rekao kako nije dobro da se neke države u potpunosti cijepe, a druge malo ili nimalo; upozorio je kako cijepiti treba prvo najugroženije, starije i bolesne, da se izbjegne rast smrtnosti; naglasio je kako se cijepljenje mora provoditi u svim državama jer VAKCINACIJSKI NACIONALIZAM, kako ga je nazvao, ne koristi nikome.

Zajedništvo i jest temelj održivog razvoja u zdravstvu, kao i u svemu ostalom.

Magazin

Royals