Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Same chances

Djevojčici rođenoj s Down sindromom dao novu priliku za život

Autor N.R.
Autor N.R.

Talijan koji je oduševio javnost

Izvor: Instagram

Talijan Luca Trapa oduševio je javnost odlukom o posvojenju djevojčice Albe, koja je rođena s Down sindromom. Naime, Albu je samo nekoliko dana nakon rođenja obitelj dala na usvajanje. Nakon što ju je 20 obitelji odbilo, stigao je 41-godišnji Luca, kojemu njezin sindrom ni u jednom trenutku nije predstavljao problem.

'Kada sam je uzeo u ruke, bio sam ispunjen takvim zadovoljstvom. Odmah sam osjetio da je ona moja kćerka. Znao sam da sam spreman biti njen otac', rekao je za BBC i predstavio knjigu 'Nata Per Te', kojom želi srušiti stereotipe o očinstvu, religiji i porodici. Kako je tada ispričao, za takav korak motiviralo ga je dugogodišnje volontiranje i rad s djecom s invaliditetom. Dolazak Albe smatra najvećim životnim uspjehom. 'Provest ću ostatak svog života s onom koju volim i zajedno ćemo napraviti gomilu predivnih stvari', rekao je on i oduševio javnost.

Uz to što je htio pobijediti predrasude kad je riječ o djeci s invaliditetom, ponosan je što ju je uspio usvojiti unatoč tome što je gay, i to samac. Naime, poznato je da talijanske socijalne službe rijetko popuste u ovakvim slučajevima, zbog čega je ova priča, između ostalog, postala viralna u kratkom roku. Ova priča, koja je započela 2017. godine, pravi je primjer svima koji su u bilo kojem trenutku imali predrasude prema ovakvim slučajevima. Sudeći prema društvenim mrežama, Alba je u društvu svog oca Luce, najsretnija djevojčica ikada.

Najčitanije

NAJNOVIJE

loader