Sanja Vučić za časopis Story otkriva kakve je simptome imala prije nego što joj je postavljena dijagnoza Hashimotov tireoiditis te kako se nosi s autoimunom bolešću štitnjače, koja u posljednje vrijeme pogađa sve više ljudi, posebice žene. 

Story: Da bolujete od Hashimotova tireoiditisa, poznatijeg kao Hashimotov sindrom, otkrili ste prije dvije godine. Kako?

Shvatila sam da imam smetnje u raspoloženju. Bila sam puno depresivnija, nisam osjećala nikakvu radost. Koža mi je bila jako suha, otpadala mi je kosa, dobivala sam naglo na težini, a bila sam i jako bezvoljna. Jednostavno sam primijetila da to nisam ja. Nešto nije bilo u redu i krenula sam na pretrage. Liječnici su naposljetku ustvrdili da je riječ o Hashimotovu tireoiditisu.

Story: Isprva ste simptome pripisivali mogućim psihičkim problemima, ali i poremećaju hormona, zbog čega ste se odlučili posjetiti ginekologa?

Zbog promjena raspoloženja. Mislila sam da je uzrok smetnji psihološki ili hormonski pa sam prvo potražila pomoć ginekologa. Liječnica koja me pregledala također je imala dijagnosticiran Hashimotov sindrom, što je bila prava sreća u nesreći pa je nakon razgovora sa mnom uvidjela da su simptomi endokrinološke naravi. Stoga mi je predložila da provjerim TSH i tada je zapravo definirana moja dijagnoza.

Cijelu Sanjinu priču pročitajte u novom broju magazina Story koji je u prodaji od srijede, 21. srpnja 2021. Također, uz novi broj potražite i dizajnerski paket - torbicu BiteMyStyle by Zoran Aragović po cijeni od 59,90 kuna!