Brojni su se mladenci diljem svijeta, pa tako i oni slavni, u godini za nama suočili s izazovima planiranja vjenčanja iz snova. Ali vjenčanja su još jednom potvrdila da ljubav nije i ne može biti otkazana što potvrđuju lijepa celebrity vjenčanja koja se se dogodila u predahu između dva pandemijska vala. Prisjećamo se vjenčanja koja su oduševila osobnošću mladenaca, modom, lokacijama te odlučnošću mladenaca, i veselimo se novoj godini i novim vjenčanjima.

Ariana Grande & Dalton Gomez

Malo, intimno svibanjsko vjenčanje odabrala je slavna Ariana Grande, te viješću o vjenčanju iznenadila javnost jer vjenčanje je uslijedilo svega nekoliko mjeseci nakon što se zaručila za Daltona Gomeza. Prema dostupnim informacijama, par se zbog epidiemioloških mjera vjenčao pred manje od 20 uzvanika u romantičnom domu pjevačice, u kući koju je Grande kupila prošle godine od Ellen Degeneres, u Monteciteu u Kaliforniji. Uski krug uzvanika, članova obitelji i bliskih prijatelja podržali su par koji nekoliko emotivnih fotografija s vjenčanja podijelio na Instagramu. Slavna pjevačica se zaručila za trgovca nekretninama nakon veze od godinu dana, veze koja je prerasla u veliku ljubav u doba pandemije. Uz romantične potpise zajedničkih zaručničkih fotografija, nezaboravne su one na kojima se vidi impresivan prsten, kombinacija velikog dijamanta i biserne perle, odabran prema zamilsli zaručnika kao simbol spoja dviju osoba u jedan savez (sjećate li se i Emily Ratajkowski je nosila sličan). Vrijednost prsten je procijenjena na oko 350000 američkih dolara.

Lily Collins & Charlie McDowell

Američka glumica, zvijezda Netflixove serije “Emily u Parizu”, Lily Colins, inače kći slavnoga glazbenika Phila Collinsa, mnoge je opčarala ne samo simpatičnom glumom nego i prošlogodišnjim zarukama. A kako su zaruke uvod u jedan od najvažnijih dana u životu dvoje ljudi, ljubitelji lika i djela ove glumice jedva su čekali da se taj dan i dogodi. I dogodio se. Ulice velegradova Lily je zamijenila američkom divljinom kako bi u planinskom resortu Dunton Hot Springs u boho stilu rekla “da” svom zaručniku, redatelju Charlieju McDowellu. Glumica je zablistala u vjenčanici Ralph Lauren dugih rukava, ogrnuta trendi plaštem s kapuljačom u čiju je izradu utrošeno 200 sati. Javnost je oduševila frizurom, jednostavnom niskom punđom zaokruženom tankom pletenicom. Nekoć napušteni gradić pretvoren u luksuzno odmaralište brojnih celebova bio je savršena pitoreskna scenografija za ovu romantičnu prigodu, koju je Lily opisala kao bajku koja je sada njezina stvarnost.

Gwen Stefani & Blake Shelton

Nakon pet godina veze i nekoliko mjeseci zaruka, slavna se pjevačica udala za glazbenika, i to prema mladoženjinoj želji na njegovu ranču u Oklahomi. Blake je na ranču sagradio i kapelicu u želji da se upravo ondje održi ceremonija vjenčanja. Gwen je oduševila ta ideja jer se upravo na ranču par i zaručio potkraj 2020. godine. Osmijeh nije silazio s lica sretnog para, a modne je kritičare Gwen oduševila vjenčanicom Vere Wang koja privlači poglede dekolte izrezom i lepršavim volumenom suknje. Posebno je oduševio veo na čijem su rubu po želji pjevačice bila izvezena imena posebnih muškaraca u njezinu životu - Blakea te sinova Kingstona, Zume i Apolla. Jer pjevačici je obitelj važnija od svega! Vjenčanicu je poslije zamijenila trendi mini haljinom, a izgled upotpunila kaubojskim stiletto čizmama kojima je odala počast suprugovu glazbenom, ali i životnom stilu te mrežastim čarapama. Svojim je izgledom još jednom potvrdila koliko je osobnost važna i pri odabiru vjenčane mode.

Jasmine Tookes & Juan David Borrero

Nakon zaruka iznenađenja, čarobnog djevojačkog putovanja Europom u sklopu kojeg je lijepa Jasmine u društvu prijateljica, slavnih modela brenda Victoria's Secret, posjetila i Hrvatsku, dogodilo se i najavljivano vjenčanje Viktorijine anđelice i Juana Davida Borrera, direktora Snapchata. Raskošno vjenčanje održalo se u Quitu, u Ekvadoru, rodnom gradu mladoženje čiji je otac i potpredsjednik te zemlje. Raskošno vjenčanje zaslužilo je i raskošne lokacije, pa je par sklopio brak u veličanstvenoj crkvi iz 16. stoljeća. Brojni uzvanici doputovali su sa svih strana svijeta, a mladenku su posebno razveselile prijateljice, slavni modeli Josephine Skriver, Shanina Shaik, Lais Ribeiro, Sara Sampaio i Kelsey Merritt s kojima se i provodila putujući Hrvatskom. Mladenka je oduševila modnim odabirom, raskošnom custom made vjenčanicom Zuhaira Murada, dizajnera čiju je haljinu poželjela za svoje vjenčanje još kada je prvi put prošetala pistom noseći njegove modele. Proslava se održala na hacijendi udaljenoj oko pola sata od grada, a sve je bilo uređenu u stilu raskošnog vrta, ispunjeno cvijećem i svijećama uz zvuke violina. U skladu s tradicijom, vjenčanje je imalo zabavni trenutak, tzv. hora loca, u kojem su se mladenci i uzvanici maskirali u razne likove iz bajki što je zabavi koja je trajala do ranog jutra dalo poseban ugođaj.

Lady Kitty Spencer & Michael Lewis

Nećakinja pokojne princeze Diane, lady Kitty Spencer, raskošnom ceremonijom i još raskošnijom proslavom u Villi Aldobrandini u Rimu obilježila je prve sate udaje za dvostruko starijeg i izuzetno imućnog poduzetnika Michaela Lewisa. Plemkinja i model globalna je ambasadorica brenda Dolce & Gabbane pa nije začudilo što je na vjenčanu zabljesnula u raskošnoj čipkastoj haljini u viktorijanskom stilu, s bodice korzetom (vrlo tražen bridal trend), dugih rukava i skladno naglašenih ramena te nezaobilaznom dugom povlakom. Custom made haljina nadahnuta je vjenčanicom koju je nosila njezina majka Victoria Lockwood kada se 1989. udavala za Dianina brata, Charlesa Spencera. Za razliku od majke koja je na svom vjenčanju (na kojem je među djeverušama i djeverima bio i mali princ Harry) nosila tijaru Spencerovih, Kitty je kosu zalizala u savršenu punđu preko koje je nosila raskošan veo. Poslije se preodjenula i vjenčanicu zamijenila oslikanom svilenom haljinom s vezenim motivima kristala i cvijeća, dok je za zabavu odabrala koktel-haljinu sa zlatnim i srebrnim detaljima, a za sljedeći dan još jednu svilenu haljinu ukrašenu cvijećem i vrpcama, sve s potpisom Dolce&Gabbana. Dizajnerski je dvojac bio zadužen i za raskošno uređene stolove u svečanoj dvorani. Vjenčanje je zaokruženo vatrometom koji su uzvanici promatrali s velikih terasa uz jedinstveni pogled na vječni grad.

Paris Hilton & Carter Reum

Slavna Paris pamtit će 2021. kao godinu u kojoj se i zaručila i udala za dugogodišnjeg prijatelja Cartera Reuma s kojim je vezu započela krajem 2019. godine. Iznenadne zaruke na plaži, zaručnički prsten koji je dizajnirao Jean Dousset, unuk Louisa Cartiera, u obliku staklenog krova pariškog Grand Palaisa bili su samo najava za raskošno vjenčanje koje se 11. studenoga održalo na imanju obitelji Hilton. Organizaciju vjenčanja potpisuje slavna Mindy Weiss, a detalje vezane uz pripremu vjenčanja slavna je Paris dijelila na blogu koji prerasta u TV show pod nazivom “Paris in Love“. Mladenka je za ceremoniju odjenula custom vjenčanicu Oscar de la Renta, a do oltara je koračala uz pjesmu “Can’t Help Falling In Love” te bila pravi primjer mladenke koja odiše svevremenskom ljepotom. Okružena djeverušama, sestrom Nicky i roditeljima ostvarila je svoje snove, zaplovivši u bračnu luku uz zavjete te raskošnu svečanu večeru koja je započela uz nastup Demi Lovato i pjesmu “I Will Always Love You”. Podršku mladencima svojim su dolaskom pružili i slavni prijatelji kao što su Emma Roberts, Paula Abdul, Nicole Richie i Kim Kardashian.