Na održanom 3. Međunarodnom simpoziju 'Probiotici u prevenciji i terapiji' istaknute su brojne koristi probiotika neophodnih za daljnji napredak i budućnost medicine.

Simpozij je okupio vodeće stručnjake iz različitih područja znanosti koji su predstavili nove spoznaje, istraživanja i studije, ističući važnost probiotika, odnosno sinbiotika, u prevenciji i terapiji različitih zdravstvenih stanja.

AllergoSan
Press AllergoSan

Ante Orbanić, mag. pharm. u predavanju pod nazivom 'Oralni mikrobiom i utjecaj Streptococcus salivarius K12: Nova perspektiva u očuvanju oralnog zdravlja' istaknuo je važnost oralnog mikrobioma u prevenciji oralnih bolesti poput karijesa i parodontnih bolesti.

Priv. doc. mag. dr. Ingeborg Klymiuk iz Istraživačkog odjela Instituta AllergoSan govorila je o povezanosti crijeva i mozga te utjecaju na mentalno zdravlje i kvalitetu sna u predavanju pod nazivom 'Gut-brain axis dysfunctions: what probiotics can do for us'. Primjena klinički dokazanih sinbiotika, poput OMNi-BiOTiC® STRESS, može utjecati na poboljšanje kognitivnih funkcija. Dr. sc. Martina Matovinović, dr. med. u svom je predavanju pod nazivom 'Utjecaj odabranih probiotika na mikrobiotu i metabolički status' istaknula važnost probiotika kod neravnoteže crijevnog mikrobioma, kao čimbenika bolesti poput pretilosti i upalnih stanja.

Dr. sc. Martina Matovinov.jpg
Press Dr. sc. Martina Matovinović, dr. med., fotografija: AllergoSan d.o.o.

Ira Renko, mag. ing. biotechn. iz Centra za crijevni mikrobiom svojim predavanjem 'Akne i probiotici' prezentirala je povezanost crijevnog mikrobioma i akni. Pritom je istaknula potencijal probiotika kao terapijskog pristupa u tretiranju ovog kožnog stanja.

Dr. rer. nat. Stephanie Koleritsch iz Istraživačko-medicinskog odjela Instituta AllergoSan, u svom predavanju 'Probiotics in the prevention of antibiotic-associated diarrhea' istaknula je važnost prevencije proljeva uzrokovanog antibioticima, primjenom klinički dokazanih sinbiotika, poput OMNi-BiOTiC® 10 AAD.

Doc. dr. sc. Ulla Marton, prim. dr. med., održala je predavanje s temom 'Mikrobiom vagine – kliničke implikacije vaginalne disbioze', u kojem je istaknula tegobe vaginalne disbioze povezane s mikrobiomom, kao temeljem zdravlja svake žene. Naglasila je važnost ravnoteže vaginalnog mikrobioma u prevenciji i terapiji.

Doc. dr. sc. Ulla Marton.jpg
Press Doc. dr. sc. Ulla Marton, prim. dr. med., fotografija: AllergoSan d.o.o.

U svijetu probiotika, brend OMNi-BiOTiC® ističe se svojom iznimnom učinkovitošću i kvalitetom. OMNi-BiOTiC® sinbiotici nagrađeni su brojnim međunarodnim nagradama, a više od 100 kliničkih studija, te 50 studija koje su trenutno u tijeku, potvrđuju njihovu učinkovitost. Institut AllergoSan, centar kompetentnosti za istraživanje mikrobioma, stoji iza ovog brenda, poboljšavajući milijune života diljem svijeta kroz očuvanje zdravlja u više od 40 zemalja diljem svijeta.

Brend OMNi-BiOTiC® postao je sinonim za kvalitetu i učinkovitost u području probiotičke medicine. Njegova inovativnost proizlazi iz dugogodišnjeg istraživanja i razvoja te bliske suradnje s međunarodnim sveučilišnim klinikama i bolnicama. Kao rezultat dugogodišnjeg truda i kvalitete, OMNi-BiOTiC® je postao probiotički brend broj 1 u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj te treći u svijetu. Bez obzira na potrebe pojedinca ili životne faze, OMNi-BiOTiC® nudi rješenja u obliku 13 sinbiotika dostupnih na hrvatskom tržištu, prilagođenih različitim potrebama.

5. fotografija_AllergoSan.jpg
Press 

Nagrade i priznanja koja je Institut AllergoSan osvojio svjedoče o izvanrednoj kvaliteti i učinkovitosti njegovih sinbiotika. Suradnja i snažne veze s više od 40 međunarodnih sveučilišnih klinika i bolnica potvrđuje predanost misiji razvoja inovativnih probiotičkih rješenja. Djelovanje i rad Instituta AllergoSan pridonosi očuvanju i poboljšanju zdravlja, što ga čini ključnim predvodnikom trendova u promicanju probiotičke medicine i unaprjeđenju kvalitete života diljem svijeta.