Održan je još jedan Sensa Yoga Retreat koji je ove godine svoje utočište, tijekom vikenda od 10. do 12. svibnja, pronašao u blagodatima lošinjske mikroklime. Nerezine u blizini Malog Lošinja, nekada ribarsko selo, nude oslobađanje i prepuštanje. Upravo su te vrijednosti esencija ovogodišnjeg retreata koji je osmislila i vodila Senka Ljubić, učiteljica joge i dugogodišnja suradnica Sense.

DSC_1086.jpg
Mirna Bartolić 

Počevši od jutarnjih vježbi na obali mora do popularne face joge, polaznici su se mogli upoznati s osnovama, ali i unaprijediti svoje vještine te se prepustiti pronalasku mira i ravnoteže tijekom večernjeg tretmana pročišćivanja čakri pod utjecajem Mjesečeva mlađaka te jedinstvene aurore borealis.

DSC_1351.jpg
Mirna Bartolić 

Subotnje jutro otvoreno je terapijskom serijom asana koje na nježan način bude i obnavljaju energiju tijela, osvještavajući doticaj s njegovim mogućnostima i prisjećajući se potencijala koje ono pruža kretanjem. Istoga dana, uz zalazak sunca, polaznici su imali priliku vratiti se svojim korijenima uz Grounding Hatha Yogu koja potencira osjećaj uzemljenosti, povezanosti i prihvaćanja vlastitog tijela. Noć je dočekana uz bazen hotela Manora, daleko od buke svakodnevice, a popraćena zvukom cvrčaka i smiraja prakticirajući jogu za lice. Ova pristupačna i prirodna praksa donosi novu obnavljajuću energiju, a rezultat je blistavi ten. 

Franka Spišić, vlasnica i chef hotela Manora.jpg
Mirna Bartolić 

Gosti su imali priliku iskusiti i bogatstvo vegetarijanske prehrane koju je posebno za ovu prigodu osmislila chefica Franka Spišić. Sa suprugom Ronaldom ona vodi jedinstveni obiteljski hotel Manora s pogledom na otvoreno more i planinu Osoršćicu.

DSC_1144.jpg
Mirna Bartolić 

Nedjeljno jutro donijelo je pripremu svih okupljenih za nadolazeći radni tjedan uz Heart Opening Slow Flow Yogu. Taj sat joge ponudio je buđenje spokoja ne samo tijela, nego i srca, pročišćavajući emocije, pripremajući na svjesno djelovanje i spremnost na nove izazove. Posljednji trenuci druženja provedeni u meditaciji i ove su godine, zasigurno, donijeli jedinstveno sjećanje na ugodno druženje i odmak od obaveza, uz obnovljenu energiju i stjecanje novog iskustva.

Mirna Bartolić Sensa Yoga Tranquility Retreat