Kraljica Letizia od Španjolske još uvijek plijeni pažnju gdje god se pojavi, što svojim stilom, a što mladenačkim izgledom i vitkom linijom na kojoj bi joj pozavidjele i mnoge mlađe djevojke. Međutim, za njezinu dobru liniju zaslužan je plan prehrane kojeg se Letizia 'slijepo' drži, a na isti način hrani se i cijela njezina obitelj, suprug i španjolski kralj Felipe VI te njihove kćeri Leonor i Sofia.

Riječ je o planu prehrane američkog dermatologa i autora priručnika o mršavljenju Nicholasa Perriconea, koji je zaslužan za dobar izgled brojnih svjetskih zvijezda, piše Hello.

Princeza Letizia u drapiranoj haljini
Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Naime, njegov se plan prehrane bazira na tome da zdravlje dolazi iznutra, baš kao i ljepota. Naime, Perricone dijeta vodi se principom da se bore popunjavaju iznutra, bez estetskih operacija. Ova bivša novinarka tako dan započinje namirnicama bogatim antioksidansima poput bobičastog voća, ali i omega-3 masnim kiselinama. Stoga često bira smoothie s omletom od bjelanjaka te dimljenim lososom.

Za ručak se na njezinom meniju često može naći zdrava, niskokalorična i ukusna bijela riba, ali i sezonske salate s maslinovim uljem i limunovim sokom. Što se tiče pića, Letizia pazi na unos vode, koje popije oko 12 čaša na dan. Pije i zeleni čaj, koji ubrzava mršavljenje, a smatra se i 'oružjem' protiv bora. Alkohol je u planu prehrane zabranjen pa ga kraljica izbjegava, osim kada u službenim prigodama mora nazdraviti čašom vina ili šampanjca.

Kraljica Letizia je modna ikona
Profimedia 

U ovaj su plan prehrane uključeni i međuobroci, a Letizia tada prigrize lješnjake, bademe, zelene jabuke, bobičasto voće ili pak masline. Pritom, naravno, pazi na količinu. Međuobrocima se, naime, sprječava nagli pad šećera u krvi te se postiže obnova energije, ali i ubrzavanje metabolizma te time i brže gubljenje kilograma. Međutim, treba paziti da se s njima - ne pretjera.

Isto tako, Letizia pazi i na unos 'loših kalorija'. Točnije, na njezinom meniju ne mogu se naći rafinirani šećeri, zasićene masti, kruh, masni sirevi, ali i govedina. Naime, govedina povećava stvaranje anaboličkog hormona IGF-1 koji ubrzava starenje. Najveći 'neprijatelj' ove dijete su šećeri koji, tvrdi Perricone, smanjuju razinu kolagena, što utječe na stvaranje bora.

Rezultate dijete pogledajte u galeriji:

Profimedia Kraljica Letizia i njen modni stil