Ako se pitate kako poznate dame poput Monice Belluci, Nede Ukraden ili naše Kolinde Grabar Kitarović uspijevaju postići i održati savršenu liniju, ne tražite dalje. Sve su one prigrlile takozvanu liposukcijsku dijetu.

Ova dijeta obećava gubitak 10 kilograma u samo 10 dana, a temelji se na konzumaciji prirodnih masti i eliminaciji ugljikohidrata iz prehrane.

Dijeta
Shutterstock 

Masti se ne izbjegavaju jer imaju važnu ulogu u našem organizmu, no biraju se zdrave masti. Osim toga, dozvoljeno je meso, riba, jaja, sir, mliječni proizvodi te svježe voće i povrće.

Ono što će sladokuscima vjerojatno ovu dijetu otežati je činjenica da je šećer strogo zabranjen.

Svaki dan se započinje limunadom (naravno, nezaslađenom), a zatim slijedi lagani doručak. To može biti omlet sa sirom ili smoothie.

Limunada
Shutterstock 

Za ručak je dobra kombinacija kuhanog ili pečenog mesa (osim svinjetine) i povrća te salate. Bitno je napomenuti da je najbolje izbjegavati povrće koje raste ispod zemlje jer je puno škroba.

Iako mnoge dijete savjetuju da se preskače večera, no s liposukcijskom dijetom to nije slučaj. Za večeru također možete jesti meso ili ribu s povrćem, a za najbolje rezultate bilo bi dobro da je pojedete između 18 i 22 sata.

Pravila liposukcijske dijete
Shutterstock 

Bitno je da se pije 2 litre vode na dan, a također između obroka možete piti kavu, limunadu, čaj bez šećera.

Budući da je ova dijeta, kao i svaka, restriktivna, preporučuje se unos probiotika (da biste održali zdravu mikrofloru u crijevima), multivitaminskih tableta (do 2 dnevno) i omega 3 masnih kiselina.

Prije odlaska na dijetu posavjetujte se sa svojim liječnikom.