Blizanci Hugo i Ross Turner odlučili su provesti zanimljiv eksperiment vezan za način prehrane. Htjeli su provjeriti kako će određeni način prehrane utjecati na njihova tijela tijekom 12 tjedana.

Hugo je u tom razdoblju jeo samo vegansku hranu dok se Ross prebacio na mesnu dijetu. U tom su ih pothvatu pratili istraživači koji su pomno nadzirali njihova mjerenja te im provodili redovite pretrage krvi.

Hugo Turner i Ross Turner su blizanci koji su jeli različit tip prehrane tijekom 12 tjedana
Instagram 

Na ovu su ideju došli jer su smatrali da će kao jednojajčani blizanci lakše uspoređivati transformacije budući da su genetski identični.

Hugo je eksperiment započeo s težinom od 84 kilograma i 13 posto tjelesne masti, a završio s dva kilograma manje te je svoj postotak tjelesne masti smanjio na 12 posto.

Razina kolesterola u krvi mu je pala. Nakon 12 tjedana na veganskoj dijeti, Hugo je izvijestio o višim i dosljednijim razinama energije, vjerojatno zato što mu razina šećera u krvi nije padala tako često kao prije.

Hugo Turner i Ross Turner su blizanci koji su jeli različit tip pretplate tijekom 12 tjedana
Instagram 

Na veganskoj prehrani Hugova je mentalna koncentracija također bila puno bolja iz istog razloga. Međutim, bilo je i nekih negativnih učinaka. Iz njemu nepoznatih razloga, rekao je da je 'samo izgubio' libido, iako napominje da se ova nuspojava ne mora dogoditi svima.

Ross je startao s manjom težinom od 79 kilograma i 13 posto tjelesne masti. Dobio je četiri i pol kilograma mišićne mase i dva kilograma sala, čime je postotak tjelesne masti popeo na 15 posto, a na kraju je imao 85 kilograma.

Ross, koji je oduvijek bio malo veći od brata, nije se puno promijenio tijekom ovog eksperimenta. Njegova razina kolesterola u krvi ostala je konstantna tijekom 12 tjedana, izvještava Bored Panda.