Uravnotežena i zdrava, ova redukcijska dijeta stvorena je kako bi iskoristila sve blagodati ljeta.

Vrlo je važno sladoled uzimati u količinama do 3 kuglice po obroku, a svakako ga prije konzumacije ostaviti da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi kako bi dobio mekanu teksturu.

Koriste se 'obične' kuglice sladoleda, bez aditiva i preljeva.

Sladoled
Shutterstock 

Dodatna važna napomena u ovoj dijeti tiče se salate - u svim obrocima ona mora biti obilna (potpuno neograničena) i raznovrsna, osim ako nije drugačije navedeno, ne uključuje povrće bogato škrobom (grašak, kukuruz i sl.), ali u svaki obrok uključujemo rajčicu i neku od lisnatih salata (zelena salata, kupus, rukola i sl.).

Jedina ulja koja se koriste u prehrani su hladno prešano ekstra djevičansko maslinovo ulje kao što je spomenuto – ono je odlična zamjena za velike količine parmezana.

Od začina, na mjestima gdje je navedeno, koriste se samo sol, peršin i češnjak.

Na mjestima gdje količine nisu istaknute, predviđeno je da se one neće strogo kontrolirati, ali se da može odrediti samostalno, ali bez pretjerivanja.

Dinja
Shutterstock 

Bilo koja konzumacija voća može se zamijeniti dinjom bez posebnih ograničenja.

Ovu dijetu treba ponavljati u dvostrukim ciklusima (svaki po 14 dana).

1. DAN

Natašte: 1 cijeđena naranča
Doručak: sladoled
Ručak: kuhani krumpir, salata (2 žličice ulja)
Večera: posni kravlji sir s nemasnim jogurtom i začinima, salata po izboru (bez ulja)

2. DAN

Natašte: breskve, kava
Doručak: dvopek i jogurt
Ručak: sladoled, breskva
Večera: 200 g telećeg mesa (pečenog na žaru), mlade tikvice (kolutiće, kuhati u slanoj vodi 3-5 minuta, 1 kašičica ulja)

3. DAN

Natašte: sladoled
Doručak: kruške
Ručak: tjestenina s povrćem bez ulja i umaka, 2 žličice parmezana
Večera: 5 tvrdo kuhanih bjelanjaka, salata po izboru (bez ulja)

Kuhana jaja
Unsplash 

4. DAN

Natašte: 2 tvrdo kuhana žumanjka, dvostruko pečena
Doručak: sladoled (kuglice)
Ručak: salata po izboru (bez ulja), sa 150 g kuhanog graška
Večera: 100 g nemasne tunjevine, salata bez ulja

5. DAN

Natašte: lubenica
Doručak: sladoled (kuglice)
Ručak: integralno pecivo, posna šunka, salata bez ulja
Večera: lubenica

6. DAN

Natašte: sladoled (kuglice)
Doručak: breskve
Ručak: kuhani krumpir, salata bez ulja
Večera: posni kravlji sir, nemasni jogurt, prethodno narezani, posoljeni i ocijeđeni krastavci sa začinima (so, peršin, češnjak)

Zrnati sir
Shutterstock 

7. DAN

Natašte: smokve ili grožđe
Doručak: sladoled (kuglice)
Ručak: tjestenina, nemasni umak od rajčice, 2 žličice parmezana
Večera: kuhano meso, nemasni paradajz sos, mlade tikvice (kolutiće, kuhati u slanoj vodi 3-5 minuta, 1 žličica maslinovog ulja)