Iako se mnogi njegovi kolege u tim godinama već povlače u igračku mirovinu, naš Luka Modrić sa svojih 38 godina, ne samo da izgleda nevjerojatno mladoliko već je i u odličnoj kondiciji. Mnogi se pitaju koja je njegova tajna, a ugledne talijanske novine Gazzetta dello Sport pišu da je on živi dokaz da su godine samo brojke.

Dakle, što radi Luka Modrić da bi se održao u vrhunskoj kondiciji i da bi se mogao nositi s puno mlađim suigračima i protivnicima?

Luka Modrić
Marko Lukunić/PIXELL 

Luka nikad ne uzima pauze od treninga, čak ni kad je na odmoru. Kako prenosi gol.hr, Modrić najradije trenira u u Realovom sportskom centru i u svojoj kućnoj teretani. Ljeti pliva u Jadranu, zimi vozi Rimčev bicikl po Madridu.

Fokusiran je na trening donjeg dijela tijela bez pretjeranog opterećenja utezima. Često se igra i sa svojom djecom, a talijanski medij ističe da upravo energiji koju dobiva iz toga može zahvaliti na svojoj mentalnoj stabilnosti. S njegovim mališanima najčešće ga se može vidjeti na teniskom ili nogometnom terenu.

Luka svoju tjelesnu težinu održava na 66 kilograma, što je, navode, naučio od Zinedinea Zidanea koji mu je objasnio važnost savršene dijete.

3742.jpg
Shutterstock 

Modrić je navodno upravo zbog njega prešao na paleo dijetu koja zabranjuje žitarice, šećer i prerađenu hranu, a fokusira se na namirnice koje su jeli naši davni preci. Tu i tamo si priušti ‘cheat day’, ali to nije često.

Indeks tjelesne masti mu je samo 8,3 što je tek jedan bod više od Cristiana Ronalda koji je poznat po tome da je nevjerojatno discipliniran i opsjednut time da mu tijelo bude savršeno.

Osim toga, Modrić često trenira na prazan želudac da bi mu tijelo počelo koristiti višak tjelesne masti kao izvor energije. Tako ostaje na prikladnoj kilaži, a ne gubi mišićnu masu.