U doba velikih vrućina, kada su noći tople kao u tropima, nije lako osigurati uvjete za miran i dubok san. Idealna temperatura za spavanje je između 18 i 22 Celzijeva stupnja pa bi svi koji imaju klima-uređaje trebali to prilagoditi.

Ipak, nije preporučljivo ostaviti klima uređaj uključen cijelu noć. Najbolje je postaviti tajmer tako da se uređaj isključi ili zatamni nakon što zaspite.

Spavanje klima
Shutterstock 

Pobrinite se da postavite i krevet i klima uređaj tako da hladan zrak ne puše ravno u vas. Također se preporučuje kontrolirati vlažnost zraka. Ako je previše vlažno, uključite opciju 'dry' na klimi, a ako je zrak suh, najbolje je nabaviti ovlaživač zraka.

Obavezno je redovito čišćenje filtera na klima uređaju, kako se prašina i drugi alergeni ne bi vraćali u prostoriju. Ako usvojite ove savjete, spasit ćete se zdravstvenih problema.

Vrućine ventilator.jpg
Shutterstock 

Hladan zrak koji puše direktno iz klima uređaja može uzrokovati ukočenost mišića, ali i prehladu, a spavanje pod takvim 'vjetrom' sigurno vas neće okrijepiti. Ako je zrak suh, riskirate suho grlo, nos i kožu. Loše očišćena klima uzrokuje cirkuliranje prašine, plijesni i drugih alergena, potencijalno uzrokujući respiratorne probleme i ometajući san, piše Lepa&Srećna