Doktor Goran Milosavljević iz Hitne pomoći za je dao važne smjernice za sve nas, kako bismo što lakše podnijeli ove paklene vrućine. Naime, visoke temperature iscrpljuju i dehidriraju organizam. U borbi s nesnosnim vrućinama najčešće palimo klima uređaje koji nerijetko rade po cijele dane, a za njih je liječnik imao poseban savjet!

'Na ovim vrlo visokim temperaturama treba biti umjeren u svemu. Učinite hranu lakše probavljivom, jedite više voća i povrća. Pijte više tekućine, a što se tiče klime, ne bi trebalo raditi veliku razliku u odnosu na vanjsku temperaturu', ističe dr. Milosavljević za Stil

Spavanje
Shutterstock 

A onda je sve iznenadio savjetom da koristite klimu dok spavate.

'Pa možda je bolje spavati s uključenom klimom, naravno ne direktno ispod nje. Neka klima radi u susjednoj prostoriji, jer ako se ne rashladimo, ne možemo se odmoriti sljedeći dan', naglašava doktorica.

Posebno je istaknuo činjenicu da su vrućine iscrpljujuće te da je potreban odmor tijekom dana.

'Leći i odmoriti se u rashlađenoj prostoriji, samo tako ćemo akumulirati energiju za sljedeći dan. Naravno, našim starijim sugrađanima savjetujemo da ne izlaze kad su najveće vrućine, već da svoje obveze obave u ranim jutarnjim ili večernjim satima', zaključio je doktor Goran Milosavljević.