Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Umjesto parfema, sada besplatno dijele dezinfekcijska sredstva

Autor Marko Banjavčić
Autor Marko Banjavčić

Modni konglomerat LVMH uspio je nemoguće – u samo nekoliko dana potpuno zaustaviti proizvodnju parfema i proizvesti toliko potrebna sredstva za dezinfekciju u bolnicama, odnosno za one čije je zdravlje zbog koronavirusa trenutno najugroženije

Izvor: Profimedia

Jedan od najvažnijih modnih igrača na svijetu, vlasnik konglomerata Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Bernard Arnault trenutno je jedan od najvećih heroja Francuske. Naime, već je nekoliko dana francusko društvo u potpunoj blokadi, odnosno u ‘ratnom stanju’ zbog virusne pandemije, kako je to objasnio predsjednik Francuske Emanuel Macron.

Izvor: LVMH


Brojni zaraženi, smrti slučajevi i potpuna blokada svih vanjskih granica Francuske, kao i policijski sati koji vrijedi u Parizu gdje policija provjera sve one koji se ne drže samoizolacije, potrajat će još tjednima, a tamošnje se bolnice nalazi pod velikim opterećenjem. Kako bi svojim brojnim tvornicama (u kojima se, inače, proizvode skupocjene kapljice popularnih parfema modnih kuća Dior) pomogao francuskom društvu u potrebi, odlučio je brzinskom odlukom zaustaviti svu proizvodnju parfema i pretvoriti ih u manufakture sredstava za dezinfekciju ruku i prostorija.

Izvor: LVMH


U svega 72 sata uspio je nemoguće – u potpunosti preorganizirati procese rada i usmjeriti svu snagu svojih radnika u borbu za zdravije sutra. Naime, modni je konglomerat opskrbio bolnice sa čak 12 tona definficijensa, koji će poslužiti u što ažurnijoj borbi za zaštitu zdravlja, kao i daljnju prevenciju širenja virusa koji je u Europi trenutno uzrokovao potpuni prekid svakodnevnog života i radnog procesa većine građana.

Radit ćemo i dalje, potpuno fokusirani na bitne stvari, naš narod nas treba

 “Radit ćemo i dalje, potpuno fokusirani na bitne stvari, naš narod nas treba”, izjavio je 71-godišnji Bernard i pokazao što to znači raditi za svoje i pokazao primjerom kako i milijardi mogu imati razumijevanja za narod koji uživa u proizvodima s potpisom njegovih brenda, poput Christian Dior, Louis Vuitton, Celine. “U sljedećih nekoliko dana preorganizirat ćemo posao u tvornicama za Guerlain i Givenchy, kako bi proizveli još više sredstva za dezinfekciju”, nastavlja i pokazuje koliko je važno das vi solidarno sudjeluju u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Najčitanije

Najnovije

loader