Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najčešće make-up pogreške

Autor I.P.

I kako ih popraviti

 Izvor: Cosmopolitan.hr

Tuš za oči vam je smanjio oko? Stavili ste puder i sad izgledate blijedo? Maskara vam ste stalno gruda, a vašoj prijateljici nikad?

Ni’ najbolji proizvodi na svijetu neće nam pomoći ako ih nanosimo krivo, piše cosmopolitan.hr. Pitali smo Cosmo vizažiste kako se make-up zapravo pravilno nanosi - od pudera, preko korektora, maskare, tuša, pa sve do ruža, imamo najbolje trikove!

KAKO NANIJETI PUDER?

Trik je u tome da podlogu uskladite s bojom kože na području dekoltea, a ne s bojom lica ili vrata. Zašto? Zato što su lice i vrat najsvjetliji dijelovi naše kože. Prvo nanesite tekući puder, a zatim korektorom, ako je potrebno, usavršite neke dijelove lica.

KAKO NANIJETI KOREKTOR?

Kako biste prikrili podočnjake, odabe- rite korektor koji je svjetliji od prirodne boje tena ili onaj s efektom posvjetljivanja radi optičke varke koja kamuflira tamnu boju podočnjaka. Korektor koji posejetljuje nemojte nanositi na prištiće jer ćete ih samo još više naglasiti, nego ih korigirajte podlogom u svojoj idealnoj nijansi.

KAKO NANIJETI TUŠ?

Pazite da deblji nanos tuša uvijek bude na kapku, a ne ispod oka jer će u protivnom tuš napraviti optičku varku i“potegnuti lice prema dolje”. Ako imate sitne oči, najbolje je tuš ispod oka potpuno izbjeći. Tuš nanosite od sredine kapka prema van, tako će izgledati najbolje.

 Izvor: Cosmopolitan.hr

KAKO SREDITI OBRVE?

Ako imate guste obrve, samo ih počešljajte četkicom da budu uredne. Rjeđe obrve ispunite specijalnom olovkom ili mat sjenilom za obrve koji pristaju uz vaš prirodni ton obrva. Nanesite specijalnom zakošenom četkicom za obrve.

KAKO NANIJETI HIGHLIGHTER?

Kada birate nijansu highlightera (u prijevodu, svjetlucavog tekućeg ili pudera u kamenu za naglašavanje blistavog tena), za blijedu kožu idealne su nijanse ljuske jajeta ili zlatna za tamniju.

KAKO NANIJETI OLOVKU ZA USNE?

Prema boji ruža koji namjeravate nanijeti odaberite i boju olovke za usne. Olovku nanosite u okvirima usana, a ako morate prijeći granicu, neka to bude samo da bi se naglasio volumen te dobro ujednači- te. Nemojte nacrtati nove usne.

KAKO NANIJETI RUMENILO?

Nasmijati se i onda nanijeti rumenilo na vrške obraza savjet je koji ste sigurno čuli, no to je, nažalost, pogrešno. Naime, onog trena kada se prestate smijati, obrazi se “spuštaju”. Rumenilo nanesite točno iznad obraza.


Magazin

Royals