Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Sve tajne blagodati zelenog čaja

Zeleni čaj nije samo opuštajući napitak. Otkrijte njegov čudesan učinak i mnogobrojne koristi

Izvor: nivea

Stara kineska poslovica kaže: ”Bolje biti bez hrane tri dana nego jedan dan bez čaja.” Zeleni čaj se prvi put spominje u Aziji, u zapisima starim 5000 godina. Već tada su čaj koristili kao lijek, u kozmetici te u duhovnim ritualima. Danas se i sami prepuštamo čudesnim učincima ovog starodavnog napitka koje nas opušta i oslobađa stresa. Pravi zeleni čaj je odličan izvor antioksidansa, minerala i vitamina A, B1, B2, B3, C, E i K. U tradicionalnoj azijskoj medicini su ga upotrebljavali za snižavanje tjelesne temperature i šećera u krvi, kao i za regulaciju probave.

Pomaže i kod umora. Istraživanja su pokazala da zeleni čaj štiti od bolesti srca, djeluje antibakterijski i antivirusno te potiče aktivnost probave, zbog čega se vjeruje da pomaže pri mršavljenju. No, budući da zeleni čaj čisti i umiruje kako iznutra, tako i izvana, pronaći ćete ga u brojnim kozmetičkim proizvodima za kožu i kosu!

Izvor: nivea

Protuupalna i antibakterijska svojstva zele- nog čaja imaju umirujući učinak na kožu, a pridonose i dubinskom čišćenju kože. Zbog toga svega, nije niti čudo da ga nalazimo u mnogim kozmetičkim proizvodima.

ZELENI ČAJ sadrži kofein, iako ne u istom obliku kao kava. Zato njegov učinak na razbuđenost i koncentraciju traje dulje.
U prosjeku se preporučena dnevna doza kreće između 3 i 4 šalice. Možete ga piti i raslađenog, s malo limuna za osvježenje!

KOJA JE TAJNA OSVJEŽENE KOŽE? 

Nivea nudi Naturally Good mlijeko za čišćenje lica s organskim zelenim čajem koji nježno i temeljito uklanja nečistoće s kože, dok tonik za lice iz iste linije koži pruža potpuno prirodno osvježenje!

Najčitanije

Najnovije