Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Fudbalerka, izrast... Vraćaju se beauty trendovi 90-ih

Autor Sara Schmidt
Autor Sara Schmidt

Nismo li se dogovorili da nikad više?!

Izvor: Cosmopolitan.hr

Počelo je s ludim pramenovima i rekli smo OK, piše Cosmopolitan.hr. Onda smo počeli nositi “mom jeans” traperice i ponovno smo rekli OK. Naposljetku, teško je pronaći previše negativnih strana kod udobnih i visokih traperica. No, čini se da te visoke traperice sada i službeno možemo upariti s prigodnim beauty lookovima budući da je “nova godina = nova ja” u očima svjetskih celebrityja zapravo natječaj u tome tko je hrabriji sa svojim potezima.

Tko zna? Možda je vrijeme da se priviknemo na činjenicu da su nove 20-e zapravo nove 90-e i konačno se ošišamo na “fudbalerku”. Rihanna već je.

Fudbalerka

Ako je nosi Rihanna onda i službeno možemo reći da se fudbalerka, frizura za koju smo bili uvjereni da je odavno zaboravljena i duboko zakopana, službeno vratila na svjetsku modnu scenu. Frizura uključuje kratko ošišanu kosu na prednjem dijelu s dužim i zadnjim, a najbolje izgleda ošišana slojevito.

“Shag”

Vrlo sličan prethodnom, ovaj retro trend započela je Miley Cyrus, a riječ je o frizuri koja se od fudbalerke razlikuje po nešto manjoj razlici u duljini kose s prednje i stražnje strane. Frizeri preporučuju nanošenje gela ili voska za veći volumen i nešto neuredniji look za koji je ova frizura apsolutno stvorena.

Velike šiške

Krenule su još prošle godine, a čini se da trend neće prestati tako uskoro. Točnije, riječ je o frizuri s puno volumena koji je, čini se, glavna tema 2021. godine.


Boja kose u visokom kontrastu

Izvor: Cosmopolitan.hr

Vidjeli smo ju na Billie Eilish (u nešto modernijem izdanju), zatim Belli Hadid, a sad je vidimo i na Dui Lipi. Cilj je u što većoj mjeri naglasiti izrast što nakon godine dana karantena neki vrlo dobro postižu i na prirodan način pa… samo tako nastavite?


Prirodni pramenovi u kosi

Iako se činilo da nikad neće, čini se da su nam konačno dosadile tamne jednobojne frizure i ponovno je društveno prihvatljivo vratiti se omiljenim folijama. Iskreno, tko ne voli izgled suncem osunčane kose?


Tamne usne

Sjećate se Naomi Campbell i njezinih zavodničkih tamnih usana koje su obilježile 90-e godine? Pa, vrijeme je da izvadite sve one tamne ruževe koje ste potajno kupili nadajući se da će se ponovno vratiti u modu jer jesu i nema boljeg od hladnih zimskih dana za njihovo isprobavanje.


Tanke obrve

Ako su vaše već jednom preživjele ovaj trend (ili je bolje reći nisu?), onda ni nemate izbora nego biti u trendu; vijest koja će posebno razveseliti sve one djevojke kojima svemir nije podario božanske obrve (tebe gledamo, Lily Collins).


Detalji u kosi

Izvor: Cosmopolitan.hr

90-e su obilježile i raznobojne ukosnice te ostali detalji koji su krasili našu kosu, a čini se kako su se iste već vratile na modnu pistu te ih samim time imamo pravo prošetati na vlastitoj kosi. Hmm, možda je i vrijeme da počnemo nositi sve one koje već mjesecima kupujemo.

Najčitanije

Najnovije