Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROMO

Pune i prirodne usne, a ne 'patkast' izgled! Sve je u ovih 9 odgovora!

Oblikovanje usana filerima jednostavan je estetski tretman, sve popularniji među brojnim ženama (i muškarcima) diljem svijeta. No ono što viđamo na društvenim mrežama nerijetko je sve samo ne prirodan i umjeren izgled, stoga smo potražili savjet od vrhunskih stručnjaka, koji su nam otkrili sve što o hijarulonskim filerima treba znati svatko tko razmišlja o ovom načinu pomlađivanja

Izvor: Poliklinika Bagatin

Pune i glatke usnice san su svake žene, a mogu se lako postići jednostavnim i sigurnim tretmanom povećanja usnica dermalnim filerima. Uz minimalne doze filera, postiže se svjež, mladenački izgled, ljepši osmijeh i usporava se starenje kože usnica. Hijaluronski fileri postali su posljednjih godina jedno od najpopularnijih sredstava za dobivanje volumena usana, a njihova je uporaba raširena zbog velike dostupnosti, postojanosti, minimalne invazivne primjene i, u slučaju dobre indikacije, idealnog estetskog rezultata.

Kao i sa svakom promjenom na licu ili tijelu, od iznimne je važnosti biti realan i svjestan mogućnosti koje imate. Zbog čega sve više ljudi u potrazi za osmijehom koji zrači pozitivnom energijom i samopouzdanjem bira jednostavno i efektno estetsko oblikovanje usana uz pomoć hijaluronskih dermalnih filera, pitali smo dr. Maju Malić iz Poliklinike Bagatin.

Izvor: Poliklinika Bagatin

Kako se pripremiti za tretman oblikovanja usana filerima?

Za početak morate znati kakve usne želite – senzualne i pune, blago punije usne radi stanjenja koje se javilo s godinama ili velike usne? Ovo je definitivno stavka koju morate prethodno usuglasiti sa svojim liječnikom. Jako je važan i razgovor s odabranim estetskim kirurgom ili dermatologom. Morate biti sigurni da ste izabrali pravog doktora, koji će pak znati izabrati ispravnu vrstu dermalnih filera za vas. Danas je, srećom, na tržištu široka ponuda filera, no nije svaki idealan za ovaj tretman i ne nudi svaki najbolje rezultate za povećanje usana.

Koje filere vi koristite za povećanje usana?

Ponuda Poliklinike Bagatin bogata je i pruža izbor za sve problematike, odnosno želje. Konkretno za usne bih izdvojila Belotero Lips Shape&Contour filere. Riječ je o inovativnim hijaluronskim filerima, točnije o dva proizvoda koji u estetskoj medicini imaju isti efekt poput olovke i ruža za usne u svijetu kozmetike.Belotero Lips Shape idealan je za povećanje usana i poboljšanje gornje i donje usne, dok je Belotero Lips Contour idealan za obnavljanje kontura usana za postizanje mladenačkog izgleda. Osmišljeni su kako bi se u samom startu izbjegao tzv. 'duckface' izgled.

Kako konkretno možete ovim filerima izbjeći patkasti izgled usana?

Tajna je uvijek u doziranju i umjerenosti, u bilo čemu. Oba ova proizvoda ukupno imaju 1,2 ml (svaki po 0,6 ml) što nama liječnicima prilikom aplikacije omogućava postizanje optimalnih rezultata. Također, jedini su preparati na tržištu za oblikovanje usana s različitim gustoćama filera, što pak omogućava potpunu prilagodbu s obzirom na područje u koje se filer aplicira, tj. koje se oblikuje. 

Kako izgleda sam zahvat?

Nakon što ste se udobno smjestili na stolac, na područje usana nanosi se lokalni anestetik u obliku kreme kako bi se u potpunosti smanjila bol. Vrlo malom iglom filer se ubrizgava u usne na način da se prati prirodna linija usana. Čitav zahvat traje 20 do 30 minuta, ovisno o tome koliko jak učinak želite. Čim zahvat završi, primijetit ćete da je velik dio boli u potpunosti nestao. I naravno, osjećaj blage nervoze je sasvim normalan. Brzo će proći i zamijenit će ga osjećaj zadovoljstva kada se pogledate u ogledalo.

Izvor: Poliklinika Bagatin

Kako izgleda oporavak i koliko će vremena morati proći prije nego vidimo pravi rezultat?

U početku učinak dermalnih filera može biti jači nego što zaista je, no imajte na umu da usne prvo oteknu te se potom vrate u normalno, tj. sada povećano stanje. Konkretne rezultate ćete vidjeti nakon 7 do 10 dana, kada će se preparat preraspodijeliti i dati svoj pravi učinak, a to su pune i senzualne usne.

Kako izgleda priprema, kako izgleda sam zahvat, kako njegovati usnice nakon aplikacije filera te, najvažnije, koliko traju rezultati saznajteovdje.

Trend velikih usana vladao je prethodnih godina, a kako je danas? Jesu li danas usne prirodnijeg izgleda ponovno u trendu?

Apsolutno! Svima (i meni i mojim klijenticama) je u cilju izgledati što bolje, ljepše i  prirodnije. Usnice su vrlo upečatljiv dio lica stoga želite da one izgledaju besprijekorno uvijek, u svim situacijama, zar ne?

Izvor: Poliklinika Bagatin

Čije usne od poznatih ličnosti su najpopularnije među vašim pacijenticama?

Često na konzultacijama razgovaramo o brojnim hollywoodskim ljepoticama - Monica Belluci, Megan Fox, Scarlett Johansson, Angelina Jolie.. Fotografija željenih usana uvijek dobro dođe, no važno je znati da smo svi ograničeni sa svojim prirodnim usnicama i cjelokupnom anatomijom. Svake usnice su različite, one su poput otiska prsta i tako im moramo pristupati. U svakom slučaju dobit ćemo bolju i ljepšu usnicu nakon zahvata.

Koje su neke od najčešćih grešaka i kako ih izbjeći?

Sigurno ste i sami primijetili da postoji veliki broj žena koje imaju natprosječno veliku gornju usnicu. Činjenica je da je donja usnica uvijek prirodno dominantnija od gornje. Same usnice su vrlo kompleksne i tu moramo u obzir uzeti cijelu periorbitalnu regiju. Ako nam je brada mala, ako su nam donja ili gornja čeljust male, ako su zubi i zagriz nepravilni, moramo razmišljati kako nadoknaditi taj nedostatak i dobiti potporu usnicama. I tu dolazimo do problema – jer je stavljeno previše preparata tamo gdje ga ne treba što stvara neravnotežu i neprirodan izgled. Cilj je uvijek dobiti balans između gornje i donje usnice. Donja treba biti voluminoznija, a gornju treba usmjeriti malo prema naprijed i povećati je. Uvijek, uvijek, uvijek treba težiti prirodnom izgledu.

Postoji puno mitova o korekciji usnica. S kojim ste se najviše susretali?

Joj, ima ih stvarno jako puno. Često znam čuti da će se koža usana rastegnuti uslijed aplikacije filera, što će pak dovesti do oštećenja. Mogu reći da mi je to jedan od dražih mitova. Ovaj mit je posve neutemeljen u realnosti. Osim što filerima vraćamo usnicama njihov prirodni volumen, njegujuće tvari iz filera iznutra hrane kožu i potiču obnovu kolagena i elastina. Tako da ne samo da vaša koža neće biti “rastegnuta”, nego će se regenerirati, biti zategnutija, glađa i zdravija.

Neke od čestih mitova koji, također, kruže kada je u pitanju povećanje usnica filerima, ali i istinu koja stoji iza tih mitova, možete pročitati ovdje.

*Sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Bagatin.

Najčitanije

Najnovije