Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

njega je bitna

Kako do savršeno čiste i lijepe kože? Nije dovoljno samo skinuti šminku...

Autor Marko Banjavčić
Autor Marko Banjavčić

Nakon što je očišćena od viška sebuma, prljavštine i make upa - koža lica spremna je za nastavak beauty rutine koja jamči onaj zdravi, prirodni sjaj i poželjnu ljepotu. No čime je očistiti, posebice ako imate suhu ili masniju kožu? Koje proizvode koristiti? Odgovore smo potražili u formulama dostupnim na domaćem tržištu

Izvor: Profimedia

Proizvodi za čišćenje lica trebali bi imati blage formule koje neće nadraživati kožu i narušavati njezin hidrolipidni sloj. S obzirom na epidemiju koronavirusa, ali i sezonu alergija koja je upravo počela te dubinski stres koji svi proživljavamo posljednjih godinu dana, pravilna njega kože lica još je važnija. U trenucima kada se život čini relativnim, u novoj stvarnosti valja zapamtiti i ponavljati one rituale koji nam čine dobro.

Jednostavna, svakodnevna njega ključna je za održavanje ljepote i svih onih dobrih emocija koje u nama izaziva osjećaj čistoće zbog njegovanja. Nekoliko je mogućnosti, a izbor ponajprije ovisi o vrsti kože koju treba očistiti i tako je pripremiti za nanošenje tonika, zatim kreme i seruma. Mlijeka za čišćenje kože proizvodi su čije formule učinkovito i nježno uklanjaju nečistoće bez rizika od iritacije te usput hidratiziraju jer su obogaćene tvarima za ovlaživanje bez dodatnog isušivanja, ostavljaju osjećaj svježine i preporučuju se osobama sa suhom kožom koja ne podnose gelove, koji često isušuju njezin gornji sloj. Mnoge žene ipak preferiraju gelove i pjene za umivanje jer imaju osjećaj da im koža nije čista ako nisu koristile vodu, što je stvar navike.

Sve su traženije micelarne otopine čija je popularnost počela prije nekoliko godina i sada je na vrhuncu. Micelarna voda sadrži molekule sredstava za čišćenje čiji je jedan kraj hidrofilan i privlači vodu, a drugi je lipofilan i privlači masne komponente oblikovane u kuglice. Riječ je o odličnom čistaču, nježnijem od klasičnih sredstava, a nanosi se vrlo jednostavno pomoću blazinica. Ne zaboravite da nakon svakog čišćenja morate nanijeti odgovarajući tonik jer on koži vraća ravnotežu i priprema je za njegu. Tako jednostavno, zar ne?

Najčitanije

Najnovije