Da su godine samo broj, sasvim sigurno dokazuje domaća glumica Milu Elegović. Naime, iako je prošle godine proslavila svoj 50. rođendan, ova Zagrepčanka plijeni pažnju svojim atraktivnim, ali i mladenačkim izgledom. Milu je šira javnost upoznala još u ulozi vrckave Irene Grobnik u hit seriji 'Bitange i princeze', a mnogi smatraju kako danas - izgleda još bolje nego tada. Zanimalo nas je zato kako joj to uspijeva, a pritom nam je otkrila i koje su to dvije stvari bez kojih ne može, i za koje sama kaže da su njezina 'tajna'. Saznali smo i koliko vremena posvećuje njezi kože, ali i je li se njezina beauty rutina promijenila tijekom godina. Što nam je sve Mila otkrila, doznajte u nastavku!

Kako izgleda Vaša dnevna beauty rutina? Kako počinjete, a kako najčešće završavate dan?

Moja dnevna i noćna rutina su iste otprilike zadnjih 35 godina, od svoje 14. ili 15. godine kožu njegujem na isti način. Prvo ide čišćenje kože nekim 'čistačem', zatim toniziranje kože, onda krema. Zadnjih 20 godina sam u rutinu dodala i serum i zaštitni faktor, što je možda najvažnija stvar koju radim i najbolja i faktor nanosim cijele godine, bilo minus deset, plus deset, bio snijeg, vjetar, zima... Uglavnom, faktor za sunce je jedna velika kozmetička tajna koja je sačuvala moje lice. Druga tajna su fileri koje radim u Murad centru kod gospođe Haine Radiković. Ono što je najvažnije za moju njegu kože je je da baš nikad, nikad, ali - nikad ne idem spavati sa šminkom! Osim toga, jako važna stvar je i vitamin C brenda Dr. Brendt kojeg koristim u zadnje vrijeme. Koristim ga navečer kao dopunu njezi, on mi se pokazao jako, jako dobrim. Osim toga, mislim da Dr. Brendt ima jednu od najboljih krema za područje ispod očiju. To mi je bilo dosta važno u razdobljima snimanja, da mi ne isuši to područje koje se dosta tretira.

Posvećujete li puno vremena njezi kože?

Koži posvećujem dosta vremena. Ne po salonima, jer ja već godinama ne odlazim na puno kozmetičkih tretmana. Jedini tretman koji za kožu obavljam su vrhunske kreme, svakodnevne - i fileri. Ne vjerujem u čišćenja lica, išla sam na masaže lica, ali više vjerujem da na lice djeluje hrana, način života i misli.

Imate li neke rituale ili proizvode bez kojih ne možete?

Kao što sam rekla, bez faktora za sunce ne idem nikud, to je ritual koji se ponavlja svakodnevno. S druge strane, ja jako volim sunce i volim se sunčati jer mislim da sunce meni radi dobro. Naravno, ne previše. Zaštitim svoje lice visokim faktorom, ali sunčati se volim.

Šminka nikada ne smije biti u prvom planu

Što se tiče šminkanja, koliko vremena 'trošite' na to? Volite li se sami šminkati i koji make-up najčešće koristite?

Što se tiče make-upa, opet mi se isplatilo ulaganje u kvalitetnu kozmetiku. Ne vjerujem previše u neke jeftine brendove, jer mi se pokazalo da kvalitetnija šminka dulje traje na licu, na snimanjima, pod reflektorima, u svim vremenskim uvjetima se bolje ponaša. Što se tiče šminkanja, obožavam se šminkati, znam se super našminkati sama. Imam svoj kompletni kofer, imam kistove, u kazalištu se šminkam sama, a pred kamerom volim da me šminkaju drugi. Od make upa, najčešće nanosim kompletan make-up. Tu su korektori, BB kreme, zatim dobri tekući puderi, puderi u prahu, maskara, sjenilo, tuševi, sve... Volim se igrati, ali vodim se time da je manje više i da šminka nikada ne smije biti u prvom planu. Uvijek ona mora služiti meni, ja ne ja njoj. Omiljeni brendovi šminke su mi Estée Lauder, i MAC, ali najviše Estée Lauder. Taj mi je brend apsolutno genijalan. Omiljeni brendovi preparativne kozmetike su mi Dr. Brendt i Murad. S time da sam sada ambasadorica Dr. Brendta i mislim da je njihov hit proizvod piling. Osim toga, mislim da Dr. Brendt ima jednu od najboljih krema za područje ispod očiju. To mi je bilo dosta važno u razdobljima snimanja, da mi ne isuši to područje koje se dosta tretira.

Je li se, i ako da - kako, Vaša beauty rutina promijenila tijekom godina?

Moja beauty rutina tijekom godina nije se apsolutno ništa promijenila, ona je uvijek ista, uvijek počinje i završava na isti način - čišćenje, toniziranje, hidratacija. Ovismo o godišnjem dobu, zimi stavljam masnije kreme plus ulje, ljeti su one nešto lakše, ali ta disciplina se pokazala jako isplativom. Dakle, godinama se ta beauty rutina ne mijenja. I ponavljam, jedna od velikih tajni je zaštitni faktor, i nikada, ali baš nikada ne ići na spavanje s make-upom.