Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOTOVO BEZBOLNO

PUDER OBRVE Sve što trebate znati o ovoj popularnoj metodi sjenčanja obrva

Autor Nikolina Guja
Autor Nikolina Guja

Obrve su nevjerojatno važan dio našeg lica i postoji cijeli niz studija o tome što one govore o nama, našem karakteru, načinu donošenja odluka i još mnogo toga

Izvor: Instagram

Ako ste ljubiteljica kozmetičkih i beauty tretmana, sigurno ste čuli za puder obrve koje su novija metoda mikropigmentacije obrva te se njima na licu postiže suptilan efekt promjene bez straha od preizraženih obrva. Za koga je ovaj tretman idealan ta kako izgleda sam proces, otkrila nam je Romana Sabić koja je obrve počela raditi vrlo spontano, prije tri godine. 'Nakon što se pojavila puder tehnika, u obliku kakvom je danas poznajemo, educirala sam se i zaljubila u nju. Prvo u Zagrebu, a onda i u Beogradu jer zaista imaju kvalitetne artiste i edukatore. Također radim i trajnu šminku usana uz pomoć koje možemo naglasiti boju cijelih usana ili samo kontura, ovisno o željama, te na taj način vratiti sočnost usnicama i vizualno ih povećati', govori nam na početku razgovora. 

Izvor: Instagram

Dobar život sastoji se od sitnica

  'Svaka žena želi biti lijepa, osjećati se dobro u svojoj koži i neosporno je da vanjska ljepota utječe na onu unutarnju. Vratiti osmjeh na lice i uljepšati nečiju svakodnevnicu, zaista je neprocjenjivo! Umjesto da se pitamo zašto ovaj svijet nije bolje i ljepše mjesto, pitajmo se što je to što mi možemo učiniti da bude? Koji je vaš doprinos? Ja sam svoj pronašla u vidu uljepšavanja svakodnevice ženama kojima napravim obrve. Mozda zvuči maleno, nebitno, ali svakako je u mojoj mogućnosti i bolje od toga da samo maštam o nekim velikim promjenama na koje ne mogu utjecati. Dobar život se i sastoji od sitnica - puno dobrih malih sitnica koje na kraju Ćine jednu veiku dobru stvar - priča nam te ističe kako su puder obrve, mikropigmentacija i shading brows različiti nazivi za istu stvar - blago polutransparentno sjenčanje mašinicom prilikom kojeg se boja unosi vrlo plitko u prvi sloj kože.

 'Tretman se sastoji od obavezne konzultacije prilikom koje saslušam klijenticu što ona želi, a onda dajem svoje prijedloge i viziju. Nakon toga slijedi precizno mjerenje, traženje savršene simetrije i oblika i tek kad se klijentica složi, krećemo na rad sa mašinicom pa nema puno mjesta iznenađenjima. Sam postupak je gotovo bezbolan budući da se koristi anestetik, a sjenčanje se radi vrlo plitko ispod prvog sloja kože - u bazalnoj membrani između epidermisa i dermisa. Laički rečeno - slično dubini lagane ogrebotine - objašnjava nam. Tretman je idealan za sve, a Romana se šali kako nema dovoljno prirodno savršenih obrva da im ne treba barem mali popravak. 

Jako volim raditi sa ženama

  'Šalu na stranu, ali i djevojke koje imaju dobre prirodne obrve znaju o čemu pričam jer kada se one definiraju, odnosno popune olovkom ili sjenilom, izgledaju još bolje, a lice svježije i mlađe', ističe. Tretman traje od godinu do dvije, ovisno o koži klijentice i koliko brzo se regenerira. Ukoliko je rađeno sa kvalitetnim pigmentima, a tehnika je korištena ispravno, boja se s vremenom ne bi smjela mijenjati nego samo postepeno blijediti. Kako Romana ističe, ono što ona napravi tek je pola posla, dok je ostala polovica njega kod kuće. 

Njega kod kuće od iznimne je važnosti

 'Vrlo važno je mazati obrve što češće tankim slojem kreme kako bi ostale vlažne i masne te kako bi se na taj način spriječilo stvaranje krastica koje mogu oštetiti boju i oblik, dok previše kreme može utjecati na kvalitetu boje i brzinu zarastanja. Vodite se onom zlatnom - imati mjere u svemu. Također, prvih deset dana nema kupanja u moru, bazenu, potrebno je izbjegavati pretjerano znojenje, puder, olovku i generalno sve osim tople vode i kreme za njegu koju ste dobili od svog artista. Nju nanosite čistim stapićem za uho nakon što ste prethodno obrve prebrisali baby maramicom bez alhohola ili oprali toplom vodom te nježno, čistim papirnatim ubrusom bez trljanja osušili obrve. Kožicu koja se peruta bitno je ne trgati jer time riskirate da se pigment na tim mjestima ne vrati.

'Lice nije prazan papir na koji matematički možete izračunati i nacrtati oblik. Ono zahtjeva puno prilagođavanja prirodnim asimetričnostima lica, koja su kod svakoga prisutna i zaista je potrebno vješto oko osobe koja će pronaći oblik koji najljepše odgovara vašem licu. Nisam pobornik trendovskih i šablonskih obrva jer mislim da je svaka od nas posebna i da treba imati obrve koje najbolje pristaju na njezino lice i čine je najboljom verzijom sebe, a ne nečijom, najčešće lošom, kopijom', objašnjava ova artistica koju smo zamolili da nam za kraj otkrije kućni trik kojim same možemo brzinski 'popraviti' obrve. 

 'Potrebna vam je olovka za obrve s češljicem. Položite je koso i nježno popunite obrve ( ne ravno kao da pišete po bilježnici) a početak obrva obavezno ostavite prozračnijima. S češljićem pročešljajte par puta obrve da biste 'izblendali' olovku i ublažili eventualne stroge konture, ako su se omakle, i nakon toga puderom u prahu fiksirajte obrve na način da veliki kist uronite u malo pudera, raspušete ga i s onim što vam je ostalo na kistu, nježno date završni 'touch' svojim obrvicama! Za plažu nažalost ova pravila ne pomažu, a ako vam sve to i dalje zvuči prekomplicirano, javite mi se na instagram da trajno rješimo vaše probleme', zaključila je Romana. 

Fotografije: Ela Cezar

Najčitanije

Najnovije