Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUGARED BY JANTAR

Isprobali smo depilaciju u walk in salonu, ovo su naši dojmovi

Autor Irena Grgić
Autor Irena Grgić

Isti dan se odlučiti za depilaciju, naručiti i odraditi je - zvuči nemoguće? Nama je pošlo za rukom

Izvor: Profimedia

'Ja svoju kozmetičarku planiram mjesec dana unaprijed, a ti si termin dogovorila u istom danu', ovako nekako je zvučao komentar moje vidno iznenađene prijateljice nakon što sam joj rekla kako sam dobila zadatak pisati o iskustvu brazilske depilacije u salonu Sugared by Jantar. Kao prvi i jedini walk in kozmetički salon u Hrvatskoj - Sugared by Jantar nudi upravo to - dolazak na depilaciju bez prethodnih naručivanja i čekanja slobodnog termin. A meni, kao nekome tko uživa u beauty tretmanima, ali istovremeno svako toliko posegne za metodom 'uradi sam' jer nemam vremena čekati da dođem na red, ovo se činilo kao idealno rješenje da opciju 'sam svoj majstor' konačno izbacim iz upotrebe.


S obzirom na to da salon funkcionira bez prethodnog naručivanja, isto nije bilo potrebno, no, zbog epidemioloških razloga, odlučila sam ipak prethodno nazvati i najaviti dolazak u terminu koji je meni odgovarao te sam isti dobila bez ikakvih problema. Kako su mi kasnije pojasnile djevojke na drugom katu Vlaške 78, a u što sam se u konačnici i sama uvjerila, sve depilacije odrađuju u rekordnom vremenu pa bi i bez prethodnog najavljivanja, prošla bez čekanja. Salon ima šest prostorija za rad, a zahvaljujući stručnosti djelatnica svi tretmani se odrađuju poprilično brzo.


Moj cjelokupni posjet salonu trajao je dvadesetak minuta, a sama depilacija za koju je taj dan bila zadužena Antonija - rekordnih deset minuta. Odmah pri dolasku, nakon standardne procedure dezinfekcije ruku, Antonija me uputila u prostoriju gdje sam joj dala općenite informacije o prethodnom iskustvu s depilacijom, a onda je krenuo sam postupak. U Sugared by Jantar za depilaciju se koristi posebna Jantar šećerna pasta koja je u potpunosti napravljena od prirodnih sastojaka po receptu osnivačice salona Natalije Novak, a s obzirom na to da ne sadrži nikakve kemikalije, ljepila, umjetne boje ili druge štetne sastojke i u potpunosti je organska, Antonija se našalila kako je mogu i jesti.


Trebalo mi je nešto u tom trenutku da se nasmijem jer sam, poučena prethodnim iskustvima brazilske depilacije, znala što me čeka sljedećih nekoliko minuta. No, na moje velike iznenađenje, 'deranja' kože i boli koja traje i nakon samog čupanja - ovaj put nije bilo. Dapače, bez pretjerivanja, mogu slobodno reći kako je ovo bilo moje najugodnije depiliranje. Razgovarajući s Antonijom i informirajući se o svim vrstama pasti koje imaju u ponudi, a ovdje je riječ o četiri različite koje se kombiniraju ovisno o stanju dlačica i kože, postupak je prošao i prije nego sam uspjela doznati sve što me je zanimalo.


Ono što mi se posebno svidjelo u salonu je razina higijene koja je na samom vrhu. Osim zaštitnih maski koje sve djevojke imaju cijelo vrijeme, rukavice su nešto bez čega ne započinju niti jednu depilaciju, a iste su obavezne neovisno o trenutnoj situaciji s pandemijom. Također, strogo se pazi i da prilikom samog postupka ne dolazi do tzv. double dip-a pa je prilikom svakog novog nanošenja paste Antonija uzimala druge rukavice. Nakon tretmana, ljubazno me je uputila i da tretirano područje kože namažem aloe verom koja ublažava crvenilo pa je isto već nakon par sati u potpunosti nestalo.

Za kraj, mogu reći da iako je ovo bio moj prvi posjet Sugared by Jantar salonu, zasigurno nije bio i zadnji. Ljeto, barem ono kalendarsko, nam se opasno približava, a ja ga ne želim potratiti na brigu s dlačicama.

Najčitanije

Najnovije