Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beauty

Smrznuli smo se kad smo čuli ovo o mršavljenju!

'Isprobala sam sve kako bih se riješila trbuha nakon poroda, no uzalud, sve dok u Hrvatsku nije stigao najpopularniji tretman uklanjanja masnoća u svijetu', kaže Ana Mogulić, koja - zbog iskustva 'iz prve ruke' - sada još bolje razumije sreću svojih klijentica kad vide rezultat ove bezbolne liposukcije

Izvor: Shutterstock

Postoje dvije vrste masnoća: one vanjske, koje nam najviše 'bodu oči', jer su vidljive, ali i one puno opasnije, unutarnje, koje se nakupljaju oko organa i uzrokuju kardiovaskularne bolesti, dijabetes tipa 2, povišeni krvni tlak... Izbjegavanje šećera i rafiniranih proizvoda, uključivanje više proteina, koji produljuju sitost, neka su od pravila koja pomažu u borbi protiv 'viška', no mnogi od nas – osobito u ovom dijelu godine, kad se približava ljeto i vrijeme 'razotkrivanja' – traže brza rješenja. Zamislite da možete zamrznuti potkožne masnoće koje narušavaju vaše zdravlje i fizički izgled te ih jednostavno 'usisati' i tako eliminirati. E, upravo tako funkcionira najpopularniji (i najučinkovitiji!) tretman mršavljenja i otklanjanja masnih naslaga u svijetu – CoolSculpting.

Ova bezbolna alternativa liposukciji 'privilegij' je koji se ekskluzivno može obaviti u Poliklinici Bagatin

Tretman djeluje na principu kriolipolize, tj. jedinstvene tehnologije koja ciljano zamrzava i uništava masne stanice. Naime, kad se dogodi smrzavanje sala ili masnoća, tijelo će prirodno eliminirati mrtve stanice u određenom vremenu, što će rezultirati s do 27% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica u tretiranom području.

Masne se naslage najčešće skupljaju oko struka, s unutarnje i vanjske strane nogu, na području oko grudnjaka, ispod stražnjice.... a to su upravo područja koja se najčešće tretiraju ovim moćnim uređajem.
'CoolSculpting potpuno je neinvazivan tretman, što znači da je bezbolan, da nije potreban oporavak te da klijent zapravo uživa tijekom cijelog trajanja tretmana. Uz liposukciju, CoolSculpting jedina je metoda koja će trajno ukloniti masnu stanicu iz tijela. Klijenti nas često pitaju može li hladnoća naštetiti koži, no riječ je o pametnom uređaju, čiji bi se senzori aktivirali prije nego što bi došlo do bilo kakve problematične interakcije s kožom. Svaki klijent prije tretmana prolazi konzultacije, tijekom kojih ispunjava upitnik, prolazi se kroz stanje pacijenta, pojašnjava mu se što može očekivati, kako će se odvijati tretman i sl. Riječ je o cjelovitom pristupu kako bi tretman dao najbolji rezultat', pojašnjava Ana Mogulić, voditeljica odjela kozmetologije Poliklinike Bagatin, napominjući kako – ovisno o području koje se tretira i vrsti aplikatora koji se koristi – tretman traje 35 do 75 minuta.

Izvor: Shutterstock

Koje se sve regije na tijelu mogu tretirati te detaljnije o aplikatorima koji postoje, pronađite OVDJE.

Prvi rezultati, kažu u Poliklinici Bagatin, vide se unutar mjesec dana od tretmana, a finalni za tri mjeseca, koliko je tijelu potrebno da prirodno ukloni sve masnoće. Za ravan trbuh u prosjeku će biti potrebna dva do četiri ciklusa.
U Poliklinici Bagatin ovaj tretman rade medicinski kozmetolozi te opći ili plastični kirurzi, a ako svoje masnoće možete 'uštipnuti', to će biti prvi indikator da ste baš vi kandidat za CoolSculpting. Ovaj aparat funkcionira tako da uvlači masnoće u aplikator, koji napravi vakuum, tj. usisa ih, a potom smrzne. Nakon što se skine aplikator, tretirano područje ručno se masira kako bi se dodatno potaknula limfa. U kojoj je mjeri ovaj način redukcije masnog tkiva siguran, potvrđuje i činjenica da ga je odobrila FDA (američka Agencija za hranu i lijekove) te, još važnije, testiralo više od osam milijuna zadovoljnih korisnika diljem svijeta.
Možda najbolja referenca dolazi upravo od naše sugovornice koja je i sama isprobala ovaj tretman i to na području trbuha.

Izvor: Shutterstock

'I meni je, kao i našim brojnim klijenticama, nakon trudnoće ostao višak na trbuhu kojeg se godinama nisam mogla riješiti. Genetika me nagradila vitkom građom i visinom, no trbuh je uvijek bio tu negdje. Vjerujte mi da sam isprobala mnoge metode i nište nije u potpunosti polučilo uspjeh. I onda nam je u Polikliniku stigao CoolSculpting uređaj. Naravno, htjela sam ga isprobati zbog sebe i svog trbuščića, ali i zbog naših klijentica i klijenata kako bih im mogla iz vlastitog iskustva odgovoriti na sva pitanja koja imaju te kako bih mogla voditi kroz cijeli tretman, reći im što točno mogu očekivati, prepoznati njihove potrebe i biti im podrška, poistovjetiti se s njima. Ono najvažnije, mogu im pokazati vlastite rezultate uživo jer su odlični', objašnjava nam Ana Mogulić.

Svoje iskustvo i odgovore na najčešća pitanja koja joj postavljaju klijentice na konzultacijama Ana je podijelila u video intervjuu kojeg možete poslušati i pogledati ovdje.
Također, u Poliklinici Bagatin, i u Zagrebu i u Splitu, možete se naručiti na besplatne konzultacije za oblikovanje tijela i saznati jeste li kandidat za CoolSculpting ili bi vašoj problematici više odgovaralo neko drugo rješenje. Naručite se odmah ovdje!
*Sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Bagatin.

Najčitanije

Najnovije