Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZABORAVITE NA BALAYAGE, STIGLO JE 'TIGROVO OKO': Baš svi žele kosu poput Jennifer Lopez

Jesen je donijela nove trendove pa tako i u svijetu kose. Evo što će se najviše tražiti u frizerskim salonima u narednim mjesecima.

Jennifer Lopez Izvor: Instagram

Kada ljetu dođe kraj, mnoge se žene spremaju na promjene. Donose se mini-novogodišnje odluke bio u pitanju fizički izgled, svakodnevne navike, posao, ljubav...

A jedna od promjena koju žene najviše vole je promjena - kose. Kao naručeno, taman je nakon ljeta vrijeme za šišanje ispucalih vrhova i obnavljanje kose od sunca i mora, a mnoge se dame ohrabre i na malo drastičnije poteze. Nova frizura ili nova boja kose iz žene mogu izvući potpuno nove karakteristike, zato su ovakve promjene uvijek dobrodošle.

Khloe Kardashian Izvor: Instagram

Kao što to biva u modnom i svijetu ljepote, tako se i u svijetu frizura neprestano rađaju novi trendovi. Sada kada su balayage i flamboyage itekako usidreni u našem frizerskom pojmovniku, stigla je i nova tehnika koja bi mogla postati apsolutni hit. Po nazivu ne biste rekli da se radi o tehnici bojanja, ali sada ćemo vam otkriti o čemu je riječ.

Naime, stilisti su i frizeri za magazin 'Byrdie' otkrili da bi nova popularna tehnika bojanja kose mogla postati -'tigrovo oko'. Ime ćete teško zaboraviti, a ako u frizerskom salonu kažete da želite upravo to, dobit ćete nešto slično dragom kamenu u zlatnosmeđim nijansama po kojem je i tehnika dobila ime.

Upravo je tim tonovima prošarana i kosa u novoj sezoni, a postiže se miješanjem dubokih, toplih nijansi karamele, smeđe i zlatne boje tako da je korijen kose tamniji, a prema vrhovima kosa postaje sve svjetlija.

Možda će vas zanimati...

Ipak, održavanje nije najjednostavnije, ali nije ni najteže, spada u zlatnu sredinu. Ono što je mnogim ženama bitan faktor - ne trebate brinuti o izrastu. Ova tehnika specifično kombinira pramenove i balayage, a frizeri smatraju da je ovdje riječ o nečem većem od prolaznog trenda jer je riječ o tehnici koja se prilagođava prirodnoj boji kose s naglaskom na pramenove koji su mješavina brončanih i zlatnih, tamnijih i svijetlih nijansa.

Uz to, u kosi tako nastaje odsjaj koji daje višedimenzionalni izgled te kontrast i dubinu, naglašavajući slojeve kose. Jedna od prvih koja je proslavila ovu tehniku je pjevačica i glumica Jennifer Lopez.

Kako ona to nosi, pogledajte u našoj galeriji.

Povezane vijesti

Magazin

Royals